Fakultet političkih znanosti pokrenuo projekt ‘JOURLAB’ 

Autor:

Press/FPZG

 

Istraživački tim s Fakulteta političkih znanosti pokrenuo je projekt pod nazivom ‘Istraživački novinarski laboratorij: vjerodostojnost medija kroz kulturu eksperimenta i inovacije u redakcijama’ čije će se javno predstavljanje održati u prostoru FPZG-a u četvrtak, 5. ožujka.

Realizaciju projekta skraćenog naziva ‘JOURLAB’ financira Hrvatska zaklada za znanost (HRZZ). Cilj je tijekom naredne četiri godine uspostaviti novinarski laboratorij na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Bit će to prvi laboratorij te vrste u Hrvatskoj u kojem će se proizvoditi i testirati nove novinarske forme i informativni oblici po uzoru na primjere dobre prakse na vrhunskim sveučilištima u SAD-u i Europi. U sklopu projekta provest će se i sveobuhvatno istraživanje medijskih sadržaja u Hrvatskoj, kao i istraživanje percepcije medijskih publika te istraživanje na praktičarima unutar hrvatskih medijskih redakcija. Također, provest će se i mapiranje inovativnih novinarskih praksi u međunarodnom kontekstu, a članovi istraživačkog tima sve će navedene faze projekta prezentirati na njegovom javnom predstavljanju.

RASPORED:

10.00 Uvodni govor dekana Fakulteta političkih znanosti prof. dr. sc. Zorana Kurelića i voditeljice projekta prof. dr. sc. Tene Perišin

10.15 Prezentacija projekta po fazama

Analiza sadržaja hrvatskih medija – mag. nov. Stela Lechpammer

Istraživanje percepcija medijskih publika i novinarskih praksi u hrvatskim redakcijama – izv. prof. dr. sc. Igor Kanižaj

Istraživanje novih novinarskih praksi: Solutions novinarstvo i konstruktivno novinarstvo – mag. nov. Petra Kovačević

Nove novinarske forme i informativni oblici – prof. dr. sc. Tena Perišin

10.45 Rasprava o projektu

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.