Javio se svjedok pada aviona s Prigožinom: ‘Sve je bilo pod vatrom. Izvukli su posmrtne ostatke…’

Autor:

EPA/SERGEI ILNITSKY/POOL/Screenshot/Twitter

“Čuo sam eksploziju ili pucanj, ako je eksplozija na zemlji, obično se čuje jeka”, svjedočio je stariji gospodin o trenutku pada u kojem je navodno bio čelnik zloglasne skupine Wagner Jevgenij Prigožin.

Avion je pao u regiji Tver i u njemu je bilo 10 ljudi. Iz Wagner skupine uvjereni su da iza pada aviona stoji ruski predsjednik Vladimir Putin te su najavili odmazdu.

Svjedok pada letjelice nastavio je: “Bio je samo udarac i kada sam pogledao vidio sam bijeli dim. Jedno je krilo odletjelo u jednom smjeru, trup je vrludao zrakom. Nakon toga je klizio jednim krilom, nije zaronio prednjim krajem. Bojao sam se da ne sleti na selo. Biciklom sam došao za 20 minuta”.

Nastavio je da je sve bilo pod vatrom, da su ljudi šetali okolo. “Nekoga su izvukli iz olupine, posmrtne ostatke… Nisam mogao razaznati čije. Vidio sam samo broj na avionu, koji sam im rekao, to je sve”, rekao je mještanin.

Drugi kaže da zvuk pada aviona nije zvučao kao grom. “Čuo se metalni udarac. Čuo sam takve stvari i prije”, dodao je mještanin, prenosi Danas.hr.

Wagner najavio osvetu: ‘Krećemo!’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.