Japanska dizajnerica kimona tvrtku spašava izradom zaštitnih maski

Unsplash/Ifan Nuriyana

 

Japanska dizajnerica kimona Hiroko Takahashi pomaže svojim zaposlenicima u studiju i s njima izrađuje zaštitne maske kako bi dalje bili konkurentni u ovoj industriji.

Dizajnerski studio sada izrađuje zaštitne maske od tkanina s uzorcima, koje bi inače poslužile za izradu kimona ili jukata. Takahashi priča da je pandemija snažno utjecala na ovu industriju.

Od dobavljača sirovina, do manjih tekstilnih tvornica, koje se bave bojenjem i izradom traženih uzoraka na tkanini, sve je zastalo nakon izbijanja pandemije.

Posao je prije izbijanja pandemije koronavirusa bio na vrlo dobroj razini, a dizajnerica je bila angažirana i na uređenju hotela u Tokiju za Olimpijske igre.

Prema podacima, mjesečno je prodavala oko sto kimona, a njezini klijenti su čak poznati sumo borci. Njezin studio je specijaliziran za izradu jukata, ljetne i ležerne verzije kimona bez podloge, koja se izrađuje od pamučnog ili modernog sintetičkog tekstila.

Kimono je i danas odjevni predmet omiljen kod žena i muškaraca. Ljubitelji azijske kulture još uvijek vole i poštuju ovu tradiciju.

Komentiraj