JANAF potpisao ugovore s MOL-om o transportu i skladištenju nafte

Autor:

27.05.2020., Sisak - Izgradnja novih, pokraj postojecih naftnih rezervoara, na JANAF-ovom Terminalu Sisak.rPhoto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nikola Cutuk/PIXSELL

Jadranski naftovod (JANAF) u srijedu je izvijestio da je s MOL grupom sklopio ugovore o transportu nafte te o skladištenju nafte za 2023. godinu.

JANAF je s MOL grupom sklopio ugovor o transportu 2.900.000 tona nafte sustavom JANAF-a po načelu “puno za prazno” za 2023. godinu te ugovor o skladištenju 79.385 prostornih metara nafte na Terminalu Omišalj i 70.000 prostornih metara nafte na Terminalu Sisak po načelu “puno za prazno” za 2023. godinu, navodi se u priopćenju objavljenom putem Zagrebačke burze.

Ugovore s JANAF-om potpisale su članice MOL grupe – MOL Hungarian Oil and Gas Plc., MOLTRADE Mineralimpex Trading Co i po prvi put slovački Slovanaft a.s.

“Potpisivanjem ovih ugovora uspješno su završeni višemjesečni pregovori koji jamče sigurnu i neometanu opskrbu rafinerija i tržišta u Mađarskoj i Slovačkoj te potvrđuju stratešku važnost Janafa za energetsku stabilnost ovog dijela Europe”, zaključuje se u objavi JANAF-a.

Prema ranije objavljenim podacima, JANAF je u prvom kvartalu ove godine ostvario ukupne prihode od 35,8 milijuna eura, što je  gotovo 38 posto više nego u prvom kvartalu prošle godine, te neto dobit od 15,1 milijuna eura ili 68 posto više nego lani.

OZNAKE: nafta, MOL, janaf

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.