JANAF partnerima predstavio poslovanje i buduće projekte, evo detalja

Autor:

15.03.2023., Zagreb - U hotelu Hilton odrzana je medjunarodna energetsko-naftna konferencija "RePowerEU: Aktualni izazovi europske energetske sigurnosti" u organizaciji Janafa. predsjednik uprave Janafa Stjepan Adanic Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Jadranski naftovod (JANAF) u četvrtak je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, poslovnim partnerima na skupu “Što donosi sutra: novim partnerstvima u nove izazove”, predstavio svoje poslovanje u buduće projekte, izvijestili su iz te hrvatske energetske kompanije.

Prvo poslovno okupljanje koje je JANAF organizirao kao prva tvrtka u većinski državnom vlasništvu za poslovnu zajednicu, privuklo je gotovo 200 gospodarstvenika, predstavnika domaćih i inozemnih kompanija.

Njima je predstavljeno poslovanje JANAF-a, a razgovaralo se o potencijalnim suradnjama i partnerstvima.

Okupljene predstavnike poslovne zajednice pozdravili su predsjednik Uprave JANAF-a Stjepan Adanić i predsjednik HGK-a Luka Burilović, dok je član Uprave JANAF-a Vladislav Veselica održao prezentaciju o budućim JANAF-ovim investicijskim aktivnostima.

“Vjerujem kako će se ovakva praksa ustaliti u našem poslovanju, kako bismo kroz ovakav transparentniji pristup proširili krug naših poslovnih partnera, a svakako se nadamo da će i ostale kompanije u pretežitom državnom vlasništvu slijediti naš primjer”, izjavio je Stjepan Adanić.

“Naša primarna djelatnost je transport i skladištenje, ali se već sad okrećemo prema novim poslovnim aktivnostima usmjerenim prema diversifikaciji poslovanja u obnovljive izvore energije. Tako partnere upoznajemo s potrebama JANAF-a u predstojećem investicijskom ciklusu te upućujemo poziv svim potencijalnim partnerima da smo otvoreni za nove poslovne odnose”, rekao je Vladislav Veselica.

“Ulaganja u energetsku infrastrukturu važan su segment razvoja zemlje koji za cilj ima poboljšanje energetske sigurnosti, održivosti i samodostatnosti. Time dajemo svoj doprinos stvaranju održive energetske budućnosti za Hrvatsku. Osim velikog značaja za Hrvatsku, Jadranski naftovod igra vrlo važnu ulogu i u sigurnosti opskrbe država jugoistočne i srednje Europe”, rekao je Luka Burilović.

OZNAKE: projekti, janaf

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.