Jakupčić: “Razočaran sam, uvijek sam radio u interesu Hrvatske, Hrvatskih šuma, radnika i dobavljača”

Osumnjičeni u aferi “Vjetroelektrane”, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, u razgovoru za RTL rekao je kako je uvjeren u svoju nevinost i da je razočaran jer nakon 39 godina radnog staža u Hrvatskim šumama mora dokazivati nešto što nije. Komentirao je navodne pritiske Josipe Rimac, ali i objavljivanje lažne snimke kako se sastaje sa Rimac prije policijske akcije.

“Poslije 63 godine života i 39 godina staža u šumarskoj struci doživio sam jedno tragično iskustvo, i ja i moja obitelj,  ali vjerujem da ću nakon svega dokazati svoju nevinost i da sam radio u interesu Hrvatskih šuma i Republike Hrvatske”, kazao je na početku svog prvog medijskog istupa nakon uhićenja Krunoslav Jakupčić.

O pritisku Josipe Rimac kaže da se to može nazvati i lobiranjem

‘Taj pritisak se može nazvati i pritisak, ali i lobiranje i njezino zalaganje za svoj grad Knin i za svoju županiju”, komentirao je Jakupčić prilikom razgovora za RTL.

Susreo se sa Rimac u službenim prostorijama prije koronavirusa

“Zadnji susret prije koronavirus bio je u Zagrebu, u službenim prostorijama Hrvatskih šuma, tijekom veljače. Uvijek sam to doživljavao kao zalaganje za županiju, a odnosi nje i investitora, ja to ne bih tumačio, jer ne znam”, rekao je Jakupčić.

Najavio tužbu protiv jedne televizije

“Objavljena je snimka na jednoj komercijalnoj televiziji i to 25. svibnja, poslije 19 sati. Jedna osoba, druga osoba, međutim ja muška osoba nisam. To je meni vrlo lako dokazati, ako treba i forenzičarom. Ta televizija je objavila jednu veliku šumu. Mi smo kao Hrvatske šume i ja odgovorili na tri ili četiri njihova upita da se ne radi o meni na tom susretu, a oni su svejedno objavili snimku tvrdeći da se radi o meni. Ja se s navedenom gospođom nisam susretao u kafićima već isključivo u službenim prostorijama Hrvatskih šuma”, kaže.

Gdje je bio taj dan?

‘Znam, sjetio sam se. S najmlađom kćerkom, bio sam suvozač u automobilu. Išli smo po suprugu oko 19.30 sati na posao.”

 

 

 

Komentiraj