JAKOVČIĆ “Ne možemo Todorića unaprijed osuđivati, nije otpuštao ljude”

HINA/Dario GRIZELJ

Hrvatski europarlamentarac Ivan Jakovčić u subotu je za ‘Novi dan’ N1 televizije komentirao jučerašnje obraćanje javnosti Ivice Todorića. “To je bilo šokantno, ali svatko tko je optužen ima se pravo braniti. Ima pravo reći, jer je medijski bio u defanzivi. Pitanje je što bi bilo s Agrokorom, ali čovjeka ne možemo unaprijed optužiti jer je stvarao novu vrijednost, nije otpuštao ljude”, rekao je Jakovčić.

Europarlamentarac smatra kako će ‘račun stići svim poreznim obveznicima’. “Problem je roll up, ali ja nisam dovoljno kompetentan da o tome govorim”, rekao je Jakovčić koji je prokomentirao i dug period šutnje Ivice Todorića.

“Teško je procijeniti što sve stoji iza toga, možda mu je prekipjelo zbog optužbi na njegov račun. Moguće je da je eksplodirao nakon svega što je stvarao. Možda je odlučio da je dosta, da to nije lopovska kompanija, to je kompanija u kojoj su poslovni potezi bili problematični. Njušili smo da je na staklenim nogama ali nitko se nije usudio zagrabiti u to”, dodao je.

Jakovčić smatra da nakon ovog sistupa treba osnovati istražno povjerenstvo, te da je to dobra inicijativa. Podrškom osnivanja povjerenstva, vjeruje Jakovčić, Todorić možda želi pokazati da se ne boji.

Dodao je da će se Europska komisija definitivno pozabaviti Agrokorom. “Nije se još prelilo toliko preko granica, nije tema na nivou EU-a, ali se prati jer svi znaju koliko je veličina Agrokora u našem gospodarstvu. EU prati naše poteze i važno je da cijeli taj proces radimo transparentno”, zaključio je Jakovčić.

Komentiraj