Jakobušić se obratio navijačima: “Ne dozvolimo da naš Klub ima negativnu percepciju u Europi”

Nakon što je Hajduk zbog skandiranja “Cigani, cigani” kažnjen od UEFA-e smanjivanjem kapaciteta stadiona Poljud za najmanje tri tisuće mjesta u dvoboju s Villarrealom navijačima se obratio prvi čovjek kluba Lukša Jakobušić koji je poručio:

Kraj prošle sezone obilježilo je zajedništvo, vjerovanje i fokus. Sve to donijelo nam je uspjeh. Trofej. Početkom ove sezone nastavili smo uspjesima, nema tog rekorda kojeg nismo oborili, to je najveća snaga, snaga Kluba i ono po čemu smo posebni. Naše utakmice su mjesto emocije za cijelu obitelj, pokažimo našoj djeci i svima onima koji posjećuju naše utakmice kako se voli Klub bez vrijeđanja.

– Razumijem nezadovoljstvo nekim odlukama, odnosno događanjima na terenu, međutim to ne znači da je način iskazivanja tog nezadovoljstva, koje smo vidjeli na zadnjoj domaćoj utakmici, prihvatljiv. Mi smo Hrvati i Europljani, ako želimo da Hajduk igra u Europi i da se europske utakmice igraju u Splitu, pokažimo svima da smo strastvena, ali i kulturna sportska sredina. 

– Ne dozvolimo da naš Klub ima negativnu percepciju u Europi. Suzdržimo se od govora mržnje, rasnih i bilo kakvih drugih oblika diskriminacije i nasilja. I to ne samo na europskim utakmicama. Potrebno nam je zajedništvo, vjerovanje i fokus na ovom našem europskom putu, ali i u borbi za trofeje u domaćim natjecanjima. Koliko vama treba Hajduk, toliko i Hajduk treba vas.”

Zbog rasističkih povika Hajduk će osim smanjivanja kapaciteta stadiona morati platiti i 15.000 eura, a dodatnih 8.000 eura zbog toga što su prolazi bili blokirani. Također će na travnjaku na utakmici s Villarrealom morati biti postavljen transparent s logom UEFA-e i oznakom #NoToRacism.

Komentiraj