JAKIROVIĆ NAKON SLAVLJA U KRANJČEVIĆEVOJ: ‘Uvijek sam vjerovao u Kulenovića’

Autor:

21.04.2024., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - SuperSport HNL, 31. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo. Trener GNK Dinamo Sergej Jakirovic. Photo: Luka stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl / Pixsell

Po prvi put ove sezone Dinamo je lider SuperSport HNL-a. Modri su barem privremeno preuzeli tu poziciju nakon što su u 31. kolu u Kranjčevićevoj golom Sandra Kulenovića svladali Lokomotivu.

Nakon dvoboja strateg kluba iz Maksimira Sergej Jakirović je izjavio: “Dobro smo se pripremili za Lokomotivu, nismo im dozvolili da nas napadaju iza obrane i da nas ne kontriraju i žao mi je samo što nismo sve one šanse pretvorili u golove jer bismo si olakšali posao. Nevistić nas je spasio sjajnom obranom, ali smo na kraju zasluženo pobijedili.”

Osvrnuo se potom na strijelca Kulenovića: “Ja budala što sam ga vratio, je li tako? Uvijek sam vjerovao u njega. Kad sam bio i u drugim klubovima sam ga želio dovesti. Vrhunski dečko, karakteran i radnik veliki i to mu se sad vraća.”

Na poluvremenu je zbog ozljede u svlačionici ostao Mišić: “Zglob mu je natekao kao jabuka, ne znam koliko je ozbiljno, ali vidjet ćemo. Dobio je i posjekotinu”, dotakao se potom i Theophilea: “Ogromno pojačanje. Sjećam se koliko smo ga željeli vratiti i koliko je on želio doći. Svi ga pamte samo po onom Šahtaru, a zaboravlja se koliko je igrača on razvio i koliko ih je odgojio. Čar nogometa je da igraš jednostavno i tako kad on igra je i nama lakše.”

Modri su danas imali jednu od težih utakmica do konca sezone: “S obzirom na bivše utakmice, sigurno jest. Lokomotiva je dobra momčad, dokazuju se i sigurno da nam je ovo velika pobjeda. Sad je fokus na Varaždinu. Rijeka igra sjajnu sezonu, evo, barem smo ih na par sati preskočili. Takva je sezona. Nakon Rijeke imamo još utakmica, ali vidjet ćemo koliko ćemo imati bodova nakon utakmice s Rijekom.

I sam trener je nagrađen podrškom od strane navijača: “Iznenađenje, je li tako? Ljuti su imali pravo biti ljuti, bio sam i ja, ali zadnjih sedam utakmica baš nisam. Navijači su sjajni stalno, i kad je išlo i kad nije i želimo ih razveseliti s titulom.”

Pobjeda je bitna i s psihološke strane: “Vidi se momčadsko zajedništvo. Nakon onog Soluna i ona dva derbija u Splitu je pozitiva otišla na našu stranu i vidjeli su koliko mogu. Imamo sad tjedan dana da se dobro pripremimo, jer u Dinamu trenažni proces u biti ne postoji jer se nema vremena.”

Bi li osvajanje titule s Dinamom bio najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri: “Definitivno iako ne treba podcjenjivati titulu sa Zrinjskim. Neke stvari sam i zaboravio već, ali da, sigurno najveći uspjeh bi to bio”, prenio je Index.hr njegove dojmove.

Njegov kolega na klupi Lokomotive Silvijo Čabraja je dodao: “Čestitam Dinamu. Nismo zabili svoje, oni jesu i to je manje-više to. Nakon gola smo bili bolji, dotad nismo napravili previše. Imamo li imperativ igranja u Europi? Čovjek je zvijer i naravno da se bori. Tako ćemo se boriti i mir. Pa neće nikome glava pasti, osim možda meni, ako ne igramo Europu. U životu se može samo umrijeti. Igrači moraju biti motivirani, a i plaćeni su za to. Ne vjerujem da moji igrači nikad nisu motivirani. Možda se nekad uđe lakše, ali to je od trenutka do trenutka.”

Za tjedan dana Dinamo će u 32. kolu gostovati kod Varaždina dok Lokomotivi u Kranjčevićevoj stiže Rijeka.

PRIVREMENO NA VRHU Dinamo golom Kulenovića svladao Lokomotivu

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.