Jak vjetar usporava promet na autocesti A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići (40km/h) te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobića. Vozi se uz ograničenje brzine.

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u dijelu Slavonije i Dalmacije, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen dodatno i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Vozači se pozivaju na oprez: na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Sveta Nedelja u smjeru Bregane, zbog lakše prometne nesreće.; zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A1 na 350. km između čvorova Vrpolje i Prgomet u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove redovito.

Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka- Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

Granični prijelazi

Screenshot/HAK

Komentiraj