Izrael bombardirao sveučilište u Gazi. Tvrde da se tu obučava Hamas

Autor:

epaselect epa10912311 Smoke rises following an Israeli air strike in Al-Ramal neigbourhood in Gaza City on, 10 October 2023. At least 900 people have been killed and around 4,500 have been injured, according to the Palestinian Ministry of Health, after Israel started bombing the Palestinian enclave in response to an attack carried out by the Islamist movement Hamas on 07 October. More than 3,000 people, including 1,500 militants from Hamas, have been killed and thousands injured in both Gaza and Israel since 07 October, according to Israeli military sources and Palestinian officials.  EPA/MOHAMMED SABER

EPA/MOHAMMED SABER

Izraelska vojska priopćila je da je bombardirala Islamsko sveučilište u Gazi jer su ga militanti Hamasa koristili kao poligon za obuku vojnog obavještajnog osoblja te za razvoj i proizvodnju oružja.

Hamas je također prikupljao novac za terorističke operacije na sveučilišnim konferencijama, priopćila je vojska.

Izrael je opisao sveučilište kao “važno operativno i vojno središte” za Hamas, skupinu koja vlada Pojasom Gaze i koja je pokrenula veliki napad na Izrael tijekom vikenda u kojem je 1200 ljudi u Izraelu poginulo, a više od 2700 je ozlijeđeno.

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim protunapadima u Pojasu Gaze u srijedu je porastao na najmanje 950. Oko 5000 ih je ozlijeđeno, prema podacima ministarstva zdravstva u Gazi.

Palestinska novinarka: “Nitko na svijetu nije na našoj strani! Pobit će sve u Pojasu Gaze, molim vas, zaustavite ovo!”

 

OZNAKE: Izrael, Hamas

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.