Iznuđivač, ex policajac i tv zvijezda, teško pretučen i uhićen

Policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti tučnjave što se u petak oko podneva dogodila na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića nakon koje je u induciranoj komi, s teškim ozljedama glave završio 48-godišnji Leon Lučić, bivši policajac kojeg šira javnost zna iz televizijske serije Krim Tim 2 (KT2), javlja Telegram.

Do tučnjave je došlo kada je Lučić s još jednom osobom došao na primopredaju novca kojeg su iznuđivali od poduzetnika iz okolice Zagreba. Umjesto kontrolirane primopredaje došlo je do brutalnog fizičkog obračuna u kojem je najteže stradao upravo Lučić.

Sve je počelo kada su nepoznati ljudi nazvali poduzetnika predstavivši mu se kao policijski inspektori. Tražili su da im plati 100 tisuća eura u zamjenu za odustajanje od moguće istrage. Poduzetnik je nastavio pregovarati s iznuditeljima obavijestivši istovremeno o svemu policiju. Zato je iznuditeljima postavljena klopka – dogovorena je primopredaja novca koji je u međuvremenu označen.

Rutinska akcija zakomplicirala se jer su iznuditelji stalno mijenjali mjesto preuzimanja novca, te su na kraju pred poduzetnika, koji je kao pomoć angažirao jednog MMA borca, izašli naoružani pištoljima. U sukobu je najteže ozlijeđen upravo Lučić. Poduzetnik i MMA borac prošli su s nešto lakšim ozljedama, dok je četvrti muškarac, koji je bio u društvu s Lučićem uspio pobjeći.

Komentiraj