Izložba ‘Bodies 2.0.’ otkriva sve tajne veličanstvenog svemira u nama

Autor:

06.04.2010., Zagreb - Galerija Klovicevi dvori, glasovita edukativna svjetska izlozba Bodies Revealed stigla je u Zagreb.Svecano otvorenje izlozbe je 09.travnja 2010. 
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

U Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu od četvrtka, 8. travnja otvara se edukativna i intrigantna izložba ljudske anatomije ‘Bodies 2.0.– Veličanstveni svemir u nama’ koja otkriva sve tajne ljudskog tijela i na vrlo jasan način prikazuje kako čovjek zapravo funkcionira.

Prva verzija ove izložbe u Hrvatskoj je bila 2010. godine, a organizatorica izložbe Sanja Ajdinovski za ‘RTL Danas’ otkrila je što će posjetitelji imati prilike vidjeti.

“Ovo je Bodies 2.0 izložba koja je podijeljena na šest dijelova: mišićno-probavni, koštani, reproduktivni itd. Nešto što bi bilo izuzetno za vidjeti su i pluća koja su oštećena od karcinoma, naravno tu je i hrpa zdravih organa, imamo i poprečni presjek čovjeka”, kazala je organizatorica.

https://youtu.be/FRhjnUciVVk

Činjenica da se radi o pravim ljudskim tijelima koji su izloženi može izazvati određenu skepsu kod pojedinaca, no ovu je izložbu do sada vidjelo preko 25 milijuna ljudi diljem svijeta. Za razliku od imitacija ljudskog tijela kroz oko umjetnika, ova izložba predstavlja ljudska tijela baš kakva jesu: zdrava ili s oštećenjima uslijed bolesti ili načina života.

Cilj izložbe ‘Bodies 2.0’ je pružiti posjetitelju još dublje razumijevanje funkcioniranja vlastitog tijela. Posjetitelji će imati priliku zaviriti u veličanstveni svemir u nama i upoznati sve organe odgovorne za razmišljanje, disanje ili čak kretanje, kao i “autoceste” cirkulacije krvi koje održavaju motor u pokretu.

“Izložba nam pokazuje kako izgledamo ispod kože, zato je ovo i edukativna izložba”, objasnila je organizatorica izložbe.

Bodies 2.0 izložba prezentira pravu ljudsku anatomiju kolekcijom od 15 cjelovitih ljudskih tijela i oko 200 organa kako bi nam pokazala koliko je čovjek savršen, a ujedno i kompleksan stroj.

Izložba će trajati do 20. lipnja.

https://www.facebook.com/bodieszagreb/

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.