Izbor časopisa “Time”: Lionel Messi je sportaš godine

Autor:

Photo: Unsplash

Kapetan argentinske nogometne reprezentacije Lionel Messi proglašen je sportašem godine u izboru časopisa “Time” za 2023. nakon što je rekordni osmi put osvojio Zlatnu loptu i s Argentinom osvojio naslov svjetskog prvaka.

Messi je odigrao ključnu ulogu u vođenju Argentine do njihovog prvog naslova svjetskih prvaka nakon 36 godina kada su u prosincu prošle godine u finalu SP-a u Katru pobijedili branitelja naslova Francusku.

Messijev dolazak u Miami iz PSG-a ostavio je traga ne samo na nogometnom terenu nego i izvan njega.

“Istina je da sam, srećom, imao nekoliko opcija na stolu koje su bile zanimljive, i morao sam ih analizirati i razmisliti, čak i odvagnuti sa svojom obitelji, prije nego donesem konačnu odluku da dođem u Miami”, rekao je 36-godišnji Messi, kojem nije nedostajalo ponuda kada je početkom ove godine prešao iz PSG-a u Inter iz Miamija, za “Time”.

Messi je odveo Inter Miami do pobjede na Liga kupu, na kojem sudjeluju momčadi iz MLS-a i Meksika, a on je zabio deset golova u sedam nastupa na tom turniru.

Pretvorio je SAD u nogometnu zemlju

Argentinčev dolazak u SAD također je uzrokovao veliki interes za utakmice Inter Miamija jer su ga navijači htjeli vidjeti u akciji i također su kupovali njegov službeni ružičasti dres Inter Miamija.

Cijene ulaznica za utakmice Inter Miamija naglo su porasle, dok je Apple TV, koji ima 10-godišnje partnerstvo s MLS-om, zabilježio značajan porast pretplata, prema istraživačkoj tvrtki Antenna.

“Messi je uspio učiniti ono što se nekada činilo nemogućim: pretvoriti SAD u nogometnu zemlju”, piše “Time”.

Simone Biles, LeBron James i ženska nogometna reprezentacija Sjedinjenih Država osvojili su nagradu posljednjih godina, a Aaron Judge iz New York Yankeesa pobijedio je u izboru “Timea” 2022. godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.