Iz olupine zrakoplova koji je nestao 21. siječnja iznad kanala La Manche, a u kojem su bili argentinski nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson izvučeno je jedno tijelo, objavilo je Povjerenstvo za istraživanje zrakoplovnih nesreća Ujedinjenog Kraljevstva (AAIB).

AAIB nije, međutim, objavio identitet pronađenog tijela, nego je naveo da će ono biti prebačeno na obdukciju. Također je objavljeno da su obitelji nestalih cijelo vrijeme bile obavještavane o napretku potrage.

Zbog loših vremenskih uvjeta istražitelji nisu uspjeli izvući i olupinu zrakoplova.

Zrakoplov u kojem su bili Sala i pilot Ibbotson nestao je iznad kanala La Manche 21. siječnja na letu iz Nantesa za Cardiff gdje je argentinski nogometaš trebao nastaviti karijeru.

Prva potraga za nestalim zrakoplovom prekinuta je nakon tri dana jer spasilačke službe nisu pronašle nikakav trag letjelice. Nakon toga je započeta privatna potraga i ona je odmah dala rezultate. U nedjelju je objavljeno da je pronađena olupina, a dan kasnije i da je primjećeno jedno tijelo.

Komentiraj

PREKOEPA/EDWARD BOONE
Podijeli objavu
Prethodni članakU prvoj ovogodišnjoj intervenciji HNB otkupio od banaka 450 mln eura
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.