Ivica Todorić: “Ne tereti nas se za 18 milijardi, nego da smo potpisali nešto što nismo smjeli”

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u utorak je za N1 komentirao optužnicu protiv njega i suradnika, po kojoj su odgovorni za kaznena djela u vrijednosti od 18 milijardi kuna.

Na početku je Todorić rekao da je to jedna ‘grandiozna sramota’ hrvatskog pravosuđa na koji se način što i kako radi. “Ne stavlja se nama na teret 18 milijardi, nama se stavlja na teret samo da smo tobože nešto… Nismo još dobili optužnicu, pa ne mogu još točno kazati, ali da smo potpisali neku dokumentaciju koju nismo smjeli potpisati”, istaknuo je.

Dodao je da su deset godina imali odnos s partnerima i radili s mjenicama. “Ukupan posao koji se radio, mi smo to jako dobro pratili. Agrokor je imao jedne određene dugove, mi smo uvijek dugove plaćali na vrijeme, s tim što smo negdje davali mjenice”, ustvrdio je.

Poručio je da su ekonomiji Hrvatske dali jedan ogroman doprinos a ‘sad ga netko hoće tužiti’.

O izjavi predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i većinskom vlasništvu Fortenova grupe, Todorić je rekao da ‘Plenković može pričati što god hoće’.

Upitan za komentar o prodaji Leda, Todorić je optužio nekoliko skupina da će napuniti džepove novcem. Rekao je dalje da on povlači određene poteze i da “sve to ide u jednom dobrom smjeru”. Na pitanje novinara Domagoja Novokmeta ‘Za koga’, Todorić zaključuje: “Pa, za mene”.

Nova optužnica protiv Todorića teška 18 milijardi kuna

Komentiraj