IVANIŠEVIĆ O SAMPRASU “Uništio mi je život”

Legandarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević otkrio je u razgovoru za talijanski magazin Il Sole 24 Ore kako je teško proživljavao poraze od američkog kolege Peta Samprasa. Sampras je u 18 međusobnih ogleda čak 12 puta bio bolji od Ivaniševića.

“Sampras mi je uništio život. Volim ga, on je veliki pobjednik i dobar čovjek, ali izgubio sam puno polufinala i finala protiv njega. Mrzim ga iz sportske perspektive. Ključ njgeovog uspjeha bili su borbeni duh i mentalitet”, rekao je Ivanišević.

2001. godine s pozivnicom je ušao u povijest Wimbledona, osvojiši taj turnir nakon dramatičnog polufinala i finala. Ivanišević priznaje da njegov život ne bi bio isti da ga nije osvojio. “Netko kaže da je u sportu najvažnije sudjelovati, ali to nije istina. Tko još pamti onoga koji je poražen u finalima? Sve do tog ponedjeljka bio sam vječito drugi. Ni sam se ne sjećam tih prokletih finala, iako sam u njima igrao. čak i sada, 16 godina kasnije, ljudi me i dalje zausavljaju na ulici i prisjećaju se tog šesnaestog gema petog seta u finalu Wimbledona”, kaže Ivanišević.

Godinu dana nakon osvajanja Wimbledona Ivanišević je otišao u mirovinu. “Imao sam tada 32 godina i osjećao sam se izgubljeno. NIsam znao što raditi u životu. Više nije bilo onog stresa na koji sam navikao. Srećom, 2003. godine rodila mi se kćer i očinstvo me spasilO”, zaključila je leganda hrvatskog tenisa.

Komentiraj