Ivana Kekin za Radio Nacional o Turudiću: Taj čovjek laže. Ne vjerujem mu ništa!

Autor:

Nacional

U subotu ujedinjena lijevo-liberalna opozicija organizira na Markovom trgu prosvjede za koje je svojevrstan okidač izbor Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika u tijekom kojeg su počinjeni mnogi propusti, posebno u dijelu sigurnosne provjere.

Svi očigledni i po demokraciju potencijalno opasni postupci nisu nagnali premijera Andreja Plenkovića i njegovu Vladu da odustanu od izglasavanja neprimjerenog kandidata u saboru, gdje je poslušna većina, među njima i dio koji, poput SDSS-a u zamjenu za nastavak privilegiranog financiranja, dižu nekritički ruke u znak podrške.

Oporbi je to pokazatelj da su za stranku na vlasti nebitni, a još više da su to birači koje zastupaju. U prosvjedu će sudjelovati stranke koje se pozicioniraju kao centar i lijevo od centra, tako da između ostalih izostaje Most koji se do sada jasno istaknuo u razotkrivanju problema korupcije, što je svakako drugi motiv za organizirano iskazivanje nezadovoljstva. Ova činjenica već u samom startu pokazuje da ne postoji potpuno jedinstvo među oporbenim strankama.

O razlozima, organizaciji i očekivanju od prosvjeda Zrinka Vrabec Mojzeš ugostila je ‘Na vrućem stolcu’ Radio Nacionala saborsku zastupnicu i predsjednicu ‘Nove ljevice’ Ivanu Kekin!

Mi s obzirom na energiju koja se stvara imamo dojam da će doći puno ljudi. Velika većina zna o čemu govorimo i ovo je očito kap koja je prelila čašu s imenovanjem Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika

Mi smo mahom došli iz aktivizma, govorimo u ime svoje stranke. Mi imamo sposobnost procijeniti bilo naroda i njegovu spremnost odazvati se i doći u obranu demokracije.

Markov trg je izabran zbog simboličnosti, jer tamo je Vlada koja je izabrala Turudića.

Plenković je pokazao da neće odustati od Turudića ni po cijenu već velike učinjene političke štete. Plenković je promišljen i nešto je s druge strane vage da po toliku štetu ne odustaje od njega.

Ne volim tvrditi nešto za što nemam dokaza, ali ono što možemo reći je da Turudić govori kako nam ne treba EPPO da nam ukazuje da se kradu europski fondovi, a danas imamo europske istražitelje koji ulaze u Ministarstvo kulture zbog tog razloga.

Turudić je na direktno pitanje osam puta kod Šprajca na televiziji nakon što je večerao s Mamićem zanijekao da ga je vidio. Taj čovjek laže. Ne vjerujem mu ništa!

Mislim da je predsjednik Milanović u pravom trenutku iskoristio da ukaže da se radi velika šteta po javni interes u slučaju Turudić i da Plenković sluđuje građane. Plenković govori da su se noću vodili i razgovarali o Dinamu i Hajduku rugajući nam se u lice misleći da ćemo u to povjerovati.

Gostovanje poslušajte ili pogledajte u nastavku:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.