Ivana Kekin: “Policija preventivno nadzire, nadam se da Tomaševiću neće trebati zaštita”

Predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin izjavila je za N1 kako policija preventivno nadzire kandidata Zeleno-lijeve koalicije za gradonačelnika  Zagreba Tomislava Tomaševića i dodala kako se nada da mu individualna zaštita neće trebati.

Tomašević: “Spajat ćemo urede radi efikasnijeg rada, a programe za branitelje nećemo ukidati”

“Mi smo od PU zagrebačke dobili obavijest da se radi o preventivnim opservacijskim aktivnostima, da se ne radi o zaštiti Tomislava Tomaševića kao osobe, to je sve što znam. Nadam se da će na tome i ostati, da neka individualna zaštita Tomislavu Tomaševiću neće biti potrebna”, rekla je Kekin.

Kampanja za drugi krug izbora u Zagrebu iscrpljuje se u optužbama Miroslava Škore da Zeleno-lijeva koalicija “izvlači” novac iz gradskog i državnog proračuna, a Kekin kaže da je takva taktika Miroslava Škore i njegovih suradnika – štetna.

“Zadnjih 10 dana kampanja suprotnog tima se cijelo vrijeme svodi na apsolutno iznošenje laži. Iako to je neugodno za nas, čini se da prema rezultatima prvog kruga i anketama građani, na sreću, ne nasjedaju na te laži. Mi ćemo u nedjelju otresti sa sebe te laži i moći ćemo građane čisto pogledati u oči. Stil koji nameću Miroslav Škoro i njegovi suradnici, a koji se sastoji isključivo od histerično ubrzanog, galopirajućeg nabacivanja neistina nije ništa neobično i originalno, ali je štetan. Cinično relativiziranje istine je opasno. Postavlja se laž kao jednakovrijedna istini. Pod celofanom prava na mišljenje i stav u javnost se uvodi laž kao legitimni alat u borbi za svoj interes. Zašto je to štetno? Stvorite jednu šumu laži iz koje je građanima teško procijeniti što je istina, a što laž”, rekla je Kekin.

Organizacije civilnog društva i njihov rad su, kaže Kekin, standard u cijelom demokratskom svijetu, one se transparentno financiraju i strogo namjenski troše svoj novac,

“Sada se prostim lažima cijeli taj koncept stavlja pod pitanje. Komunikacijski standard koji koriste Miroslav Škoro i njegovi suradnici mogli bismo nazvati ‘novo najniže’. Toplo se nadam da će građani u nedjelju izaći u ogromnom broju kako bi rekli ‘ne’ lažima i kleveti, a ‘da’ promjeni”, rekla je Kekin.

Komentiraj