Iva Puljić Šego je nova Anušićeva posebna savjetnica, a ima i dobru plaću

Autor:

Igor Kralj, Robert Anic/PIXSELL, MORH, Nacional

Iva Puljić Šego, novinarka koja je godinama radila na N1 televiziji, nova je posebna savjetnica ministra obrane Ivana Anušića. Na toj će poziciji ostati do kraja mandata ministra obrane.

Iva Puljić Šego je prije angažmana na N1 televiziji radila u Večernjem listu gdje je pratila unutarnju politiku, posebno HDZ. Iz MORH-a su za portal Index odgovorili da se Iva Puljić Šego prijavila na natječaj za posao posebnog savjetnika. Taj natječaj objavljen je 22. studenog prošle godine i u njemu su navedeni uvjeti navedenog radnog mjesta.

“Kako je temeljem raspisanog Oglasa za imenovanje osobe za obavljanje poslova podrške ministru obrane na određeno vrijeme, a najdulje dok traje mandat ministra obrane, i ispunjenih svih uvjeta iz Oglasa i razgovora, na radno mjesto posebnog savjetnika u Kabinetu ministra, imenovana Iva Puljić Šego.

Riječ je, zapravo, o revolving dooru jer posebni savjetnik/savjetnica poslove obavlja na određeno vrijeme, odnosno prestankom mandata ministra prestaje i posao posebne savjetnice. Osoba na radnom mjestu posebne savjetnice/ka ima pravo na plaću koju čini umnožak koeficijenta 2.619 i osnovice koja se primjenjuje na obračun plaće državnih službenika.

Iako se u Oglasu za posebnog savjetnika/icu navodi pravo povratka na rad kod poslodavca kod kojeg je prije imenovanja za obavljanje poslova podrške ministru bio/la zaposlen/a na neodređeno vrijeme – posebna savjetnica je prethodno radila u privatnom sektoru i to se na nju ne odnosi, niti bi to pravo koristila”, odgovorili su iz MORH-a.

Osnovica plaća državnih službenika iznosi 947.18 eura, što znači da bruto plaća posebne ministrove savjetnice iznosi oko  2462 eura.

Kao što je vidljivo iz poziva na razgovor/intervju za posao, Iva Puljić Šego bila je prva na redu, u 9 sati ujutro, a zanimljivo je da su svi razgovori trajali svega deset minuta. U pozivu se navodi da se na intervjuu utvrđuju razlozi, motivacija i kompetencije kandidata prijavljenih za posao.

Iva Puljić Šego je prije dva dana promijenila profilnu fotografiju na društvenoj mreži Facebook, te dodala da joj je poslodavac Ministarstvo obrane RH.

Među više od 200 osoba kojima se sviđa fotografija je i njezin novi šef, Ivan Anušić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

karlo

prije 3 mjeseca

...hahahaha...anušić ju kara pa ju približio sebi....