Istražni zatvor osumnjičenom za pucnjavu

Pixabay

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je 32-godišnjem osumnjičeniku za pucnjavu u petak u Vukovarskoj ulici jednomjesečni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo navodi u priopćenju da su donijeli rješenje o provođenju istrage protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, a sumnjiči ga se za pokušaj ubojstva.

“Postoji osnovana sumnja da je 32-godišnji okrivljenik 21. rujna 2018. oko 20,30 sati u Ulici grada Vukovara kod kućnog broja 241 u Zagrebu, nakon što je 30-godišnjak tijekom verbalnog sukoba s njim, došao do automobila u kojem se okrivljenik nalazio na mjestu vozača, kroz otvoreni prozor vrata vozača iz pištolja ispalio najmanje dva hitca. Jedan metak nije pogodio 30-godišnjaka dok ga je drugi metak pogodio u lijevu natkoljenicu, nakon čega se okrivljenik automobilom udaljio s mjesta događaja”, stoji u priopćenju DORH-a.

“Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela što je sudac istrage prihvatio i odredio okrivljeniku jednomjesečni istražni zatvor po navedenim osnovama”, zaključuju iz DORH-a.

Komentiraj