Ispitivanja u USKOK-u trajala do dugo u noć, očekuje se službeno priopćenje o detaljima i odluka o istražnom zatvoru

Autor:

17.02.2021., Zagreb - Uskok, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Vlaskoj ulici. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

U srijedu su u Zagrebu provedene tri akcije uhićenja i pretresa. Iako akcije nisu izravno povezane, zajednički ‘nazivnik’ im je Milan Bandić.

USKOK je u srijedu poslijepodne počeo ispitivati uhićene, sve je trajalo do dugo u noć, a svoj bi nastavak trebalo imati danas. Očekuje se i da će tijekom dana USKOK objaviti detalje o akcijama.

Uhićeni su vozači Milana Bandića Zdravko Krajina i Vladimir Džajo, ‘kralj Adventa’ Denis Mohenski, službenica gradskog ureda za prostorno uređenje Jelena Čeklić te pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić. Oni su uhićeni zbog sumnje u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše zagrebačke gradske uprave i zbog afere sa zagrebačkim Adventom.

Uhićena je i Ana Stavljenić-Rukavina, bivša bliska suradnica Milana Bandića i to zbog zloupotrebe položaja u bolnici Srebrnjak, odnosno za namještanje natječaja za ravnatelja. S tom bolnicom povezuje se i uhićenje Bandićeve pročelnice Šulentić.

Među uhićenima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Sumnja se kako je njegovo uhićenje vezano uz posredovanje između tadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića i bivšeg većinskog vlasnika i direktora Tvornice električnih žarulja Milana Lončarića, koji je također uhićen jutros. Sumnja se da je, u zamjenu kao mito, od Lončarića dobio stan u Radićevoj ulici.

U srijedu poslijepodne počela su ispitivanja u USKOK-u gdje su dovedeni Ana Stavljenić-Rukavina i Denis Mohenski. Kasno navečer dovedena je još jedna osoba, ali nije službeno potvrđeno o kome se radi, prenosi Dnevnik.hr.

Nakon što iznesu obranu, sve uhićene će izvesti pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu koji će odlučivati o zadržavanju u istražnom zatvoru.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.