Saslušan dječak zbog ubojstava u beogradskoj školi. Navodno je izrazio kajanje

Autor:

22, May, 2023, Belgrade - Classes at the Elementary School "Vladislav Ribnikar" continued from this morning, and will take place from 8 am for the morning shift and from 1 pm for the afternoon shift. Photo: Milos Tesic/ATAImages

22, maj, 2023, Beograd - Nastava u Osnovnoj skoli "Vladislav Ribnikar" je nastavljena od jutros,  a odvijace se od osam za prepodnevnu i od 13 casova za popodnevnu smenu. Photo: Milos Tesic/ATAImages Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Trinasetogdišnji K. K, uhićen zbog ubojstva zaštitata i devetero učenika u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” 3. svibnja, kada je teško ranio petero učenika i nastavnicu, saslušan je u utorak u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu (VJT).

Tužiteljstvo je  K. K. saslušalo u okviru istrage koju vodi protiv njegova oca Vladimira K. koji je osumnjičen za teška djela protiv opće sigurnosti, budući da je sin osumnjičenog u vrijeme ubojstva bio mlađi od 14 godina, što ga oslobađa kaznene odgovornosti.

Izjavu tužitelju dao je u svojstvu svjedoka u nazočnosti majke kao zakonitog zastupnika, video-konferencijskom vezom iz psihijatrijskog odjela za mlade, gdje je pod nadzorom od uhićenja 3. svibnja.

U VJT-u su bili postupajući javni tužitelj, opunomoćenici obitelji žrtava i odvjetnik oca K. K, okrivljenog Vladimira K.

Više javno tužiteljstvo vodi istragu protiv Vladimira K. zbog sumnje da je obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i streljivom, vodeći ga u streljane kako bi uvježbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, unatoč činjenici da ima 13 godina i “ta aktivnost i obuka očito ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi”, navedeno je u priopćenju.

Vladimir K. osumnjičen je i za nesigurno držanje oružja i streljiva jer nije osigurao uvjete da streljivo i oružje budu nedostupni neovlaštenim osobama.

To je, kako se sumnja, za posljedicu imalo da se njegov sin uspio domoći pištolja “CZ Shadow” i malokalibarskog pištolja “Ruger MK” za koje osumnjičeni Vladimir K. posjeduje dozvole, a držao ih je u neosiguranom metalnom sefu u predsoblju stana.

Otac dječaka osumnjičenog za ubojstvo uhićen je par dana nakon sina i već jednom mu je produžen pritvor, a istraga je pokrenuta i protiv majke na temelju sumnji za nesavjesno roditeljstvo i zapostavljanje u odgoju.

Odvjetnica njegovog oca otkrila je samo da je dječak izrazio kajanje zbog onog što je napravio te je rekla da više ne može dodati o cijelom ispitivanju uz dodatak kako je pojasnio da mu prvi susret s oružjem nije omogućio otac kako se to navodi u medijima.

Masakr u Beogradu: Dvoje od sedmero ranjenih u kritičnom stanju

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.