Irski EU povjerenik podnio ostavku zbog kršenja epidemioloških mjera

Europski povjerenik za trgovinu, Irac Phil Hogan, podnio je ostavku nakon to mu je irska vlada danas uskratila podršku, objavio je BBC.

Čelnik stranke Zelenih Eamon Ryan rekao je danas na nacionalnoj televiziji RTE da vlada više nema povjerenja u povjerenika.

Irska vlada pozvala na ostavku irskog EU povjerenika Hogana

Ministar zdravstva Stephen Donnelly pozvao je Hogana da posluša premijera i zamjenika premijera te razmotri podnošenje ostavke.

U tekstu ostavke koju je podnio samo nekoliko sati nakon što mu je njegova zemlja uskratila povjerenje, Hogan je kazao kako nije prekršio nijedan zakon, ali da je “trebao strože” provoditi upute za borbu protiv koronavirusa.

Dodao je kako žali što je njegov izlet u Irsku, u kojoj je sudjelovao na jednoj večeri, “izazvao takvu zabrinutost, nemir i ljutnju”.

“Ponavljam iskrenu ispriku irskim ljudima zbog pogrešaka koje sam učinio tijekom svog posjeta”, dodao je Hogan.

Hogan je sudjelovao na večeri zajedno s više od osamdeset ljudi dan nakon što su mjere zbog koronavirusa u Irskoj značajno postrožene, kako bi se takva okupljanja svela na maksimalno šest gostiju.

To je razljutilo mnoge u Irskoj koji nisu mogli odlaziti na pogrebe ili su morali otkazati odmore i vjenčanja kako bi udovoljili nekima od najstrožih mjera u suzbijanju zaraze covidom-19.

Komentiraj