BIVŠI MINISTAR BRANITELJA I SABORSKI ZASTUPNIK SDP-a objašnjava zašto je u raspravi o nepovjerenju vladi Andreja Plenkovića rekao premijeru da će ga podržati i zašto šatoraše iz Savske 66 koji su protestirali s plinskim bocama naziva teroristima

Zamislimo načas da se 2017., u vrijeme Vlade Andreja Plenkovića i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, grupa branitelja zabarikadira u Crkvu svetog Marka ispred Banskih dvora, a da se njihovi suborci na Savskoj cesti ispred Ministarstva hrvatskih branitelja u kojem sjedi ministar Tomo Medved pojave s plinskim bocama. U vremenu kad policija privodi ljude čak i zbog manje ili više uznemirujućih prijetnji na Facebooku, to je uistinu teško zamislivo. Kao što je razgovor s bivšim ministrom branitelja i jednim od heroja obrane Vukovara Predragom Matićem nezamisliv bez spominjanja šatora u Savskoj 66.

Više pročitajte  u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članakKALIFORNIJA Najmanje troje mrtvih u pucnjavi u osnovnoj školi, napadač ubijen
Sljedeći članakSVJETSKA LIGA ‘Barakude’ slavile protiv Rusa 14:4
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.