Inspekcija zbog nestalih lijekova u KB Sveti Duh. Beroš: “Provjeravamo i druge bolnice”

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u utorak da postoji sumnja da su u KB Sveti Duh nestali lijekovi vrijedni dva milijuna kuna, zbog čega su u tu ustanovu upućene inspekcija Ministarstva zdravstva i inspekcija HZZO-a.

“Riječ je o određenoj sumnji. Moramo detektirati o čemu se radi. Međutim, gubitak svake kune zdravstvenog novca je neoprostiv”, rekao je Beroš novinarima i dodao da je uputio inspekciju da otkrije o čemu se radi.

“U okviru reforme želimo da svaki sudionik zdravstvenog sustava, a poglavito oni koji vode sustav, adekvatno i transparentno postupaju sa zdravstvenim novcem. Taj zdravstveni novac mora biti usmjeren isključivo prema pacijentima i našim djelatnicima koji vrijedno rade”, naglasio je ministar zdravstva.

Otkrio je i da to nije jedini slučaj koji se istražuje. “Postoje i druga postupanja u kojima državne institucije provjeravaju postupke javne nabave i u drugim bolnicama”, rekao je i zaključio da su tržili očitovanje KB Sveti Duh, ali ga još nisu dobili.

Podsjetimo, ministar je u bolnicu poslao inspekciju nakon što je Express otkrio da je iz KB Sveti Duh nestalo lijekova u vrijednosti od dva milijuna kuna. Ukoliko se potvrde zabrinjavajući navodi o nestanku lijekova od 2 milijuna kuna u zagrebačkoj bolnici, slučaj će biti upućen na postupanje u MUP i DORH, istaknuo je ministar Beroš.

Komentiraj