‘In’ pub uz Savu koji vole i biznismeni i partijaneri

Autor:

18.04.2024., Zagreb - River Pub. 

Photo Sasa ZinajaNFoto

FOTO: Saša Zinaja/NFOTO

Zagrebački River Pub u samo tri godine od otvaranja postao je nezaobilazno mjesto za poslovne ručkove tijekom dana, dok se navečer pretvara u mjesto ludih proslava i zabava uz živu glazbu koje su uvijek začinjene jelima koje kreira chef Mario Grgošić

Rijeke su oduvijek bile simbol povezanosti među ljudima. One i danas sugeriraju ideju društvenosti i okupljanja, pa zagrebački River Pub u svom imenu nosi dvostruku simboliku – rijeke Save uz čije je obale smješten, ali i savršenog mjesta za druženje, zabavu i opuštanje. River Pub posluje tek nešto manje od tri godine, no i u tom relativno kratkom razdoblju nametnuo se kao nezaobilazno mjesto u gradu za one koji planiraju lude i nezaboravne zabave, opuštena poslovna druženja ili tek klasična obiteljska okupljanja i domjenke. Vlasnik River Puba Miro Pavlović okupio je odličnu ekipu srdačnog i vrlo pristupačnog osoblja koje je u svakom trenutku na raspolaganju gostima, profesionalno nenametljivo i samozatajno, ali uvijek spremno uskočiti i ispuniti svaku vašu želju.

River Pub odmah nas je oduševio interijerom, za koji je zaslužna Lana Ludvig iz tvrtke Ludvig & Ludvig i pravi je primjer vrhunskog industrijskog dizajna koji stvara ugodan ambijent u kojem je tiha glazba tek topla zvučna kulisa za opuštajuću atmosferu i razgovor. Dočekuje nas voditelj lokala Saša Stambolija koji nas upoznaje s kratkom, ali bogatom povijesti puba koji su prigrlile različite kategorije gostiju.

Voditelj River Puba Saša Stambolija ističe da organiziraju razne vrste poslonih i privatnih proslava, a četvrtkom, petkom i subotom redovite zabave uz bendove. FOTO: Saša Zinaja/NFOTO

„Velika većina naših gostiju su ljudi od 25 pa do 50 ili više godina. Preko dana su to uglavnom biznismeni koji se okupljaju na poslovnim ručkovima ili nešto opuštenijim druženjima s poslovnim partnerima tijekom kojih se najbolje sklapaju novi poslovi. No prava zabava počinje navečer, kad se pub pretvara u mjesto ludih djevojačkih i momačkih večeri, otkačenih rođendanskih proslava, maturalnih večeri, prigodnih obiteljskih okupljanja ili naprosto veselih rasplesanih druženja koja su četvrtkom, petkom i subotom ‘začinjena’ živom muzikom. Tad naši bendovi dodatno razgale publiku domaćim i stranim pop i rock hitovima i tad je dobra zabava zagarantirana“, pripovijeda nam Stambolija.

Uz sjajnu zabavu, gastronomski dio ponude River Puba nije ništa manje zanimljiv pa očekujte praznik za nepce. Može se birati među raznim vrstama tjestenina i rižota, ribe i plodova mora za one sklone klasičnim jelima, burgera i steakova kakve vole mlađi gosti, pa do specijaliteta meksičke kuhinje za one željne isprobavanja novih okusa i egzotičnih jela. Tu u naš razgovor uskače nasmijan i pričljiv chef Mario Grgošić, koji napominje da pub često mijenja i prilagođava menije za svoje goste, pa upravo to čine i ovih dana.

Na stolovima River Puba naći ćete razne vrste tjestenina i rižota, rib i plodova mora, burgere i steakove za mlađe goste te specijalitete meksičke kuhinje. FOTO: Saša Zinaja/NFOTO

„Da, baš kreiramo novi meni koji se u pravilu u ovo proljetno vrijeme temelji na domaćim sezonskim namirnicama i živim bojama na tanjuru. Pripremit ćemo novu ponudu nešto laganijih jela. Uglavnom su to, uz našu standardnu ponudu, bijelo meso i riba, razne mesne i povrtne salate, ali i klasični burgeri“, otkrio je Grgošić.

Upitan kako bi u nekoliko riječi opisao kuhinju River Puba, uz osmijeh odgovara da bi možda najbolji opis bio da je to zanimljiva mješavina ponude klasičnog puba i tradicionalne meksičke i mediteranske kuhinje. „Velika je prednost puba što se u njemu kulinarski možete izraziti na bezbroj načina i pripremati vrlo inventivna jela s tisuću detalja koja im daju karakter i dušu“, objasnio je chef Grgošić. Među novim jelima koja upravo kreiraju, kaže, naći će se i carpaccio od gambera kombiniran s povrćem i raznim umacima, razni meksički specijaliteti poput tacosa punjenih piletinom, svinjetinom ili govedinom i povrćem, punjenih tortilja i taquitosa, zanimljiva kombinacija grdobine s pancetom i kremom od graška, a od priloga valja probati ukiseljenu mrkvu ili daikon, vrstu japanske rotkvice koja polako ulazi i na domaće menije.

Chef Mario Grgošić ističe da je velika prednost puba u tome što se tu kulinarski može izraziti na bezbroj načina i pripremati jela s karakterom. FOTO: Saša Zinaja/NFOTO

Grgošić kaže da za svoje kreacije na tanjuru nema recepata. „Sve radim iz glave, bez kuharica i tajnih bilježnica, jer vjerujem da se najbolja jela stvaraju od onog što imate na stolu. Od namirnica koje su mi tog dana na raspolaganju stvaram ideje i kreiram jela. Namirnice nastojim maksimalno iskoristiti i od njih napraviti što kvalitetnije obroke koji će zadovoljiti i najzahtjevnije goste. Recepte koristim jedino kako bih mladim kolegama kuharima koji još uče dao sugestije i smjernice na što treba pripaziti prilikom pripreme hrane, ali ih nastojim potaknuti da nakon što savladaju osnove, sami stvaraju nadogradnju vlastitim kreacijama i inventivnim pristupom kuhinji“, kazuje Grgošić, potvrđujući tako da se River Pub, osim o gostima, brine i o educiranju budućih vrhunskih kuhara, pa i chefova.

„Imamo sreću što smo u kuhinji doista okupili mlade kuhare željne znanja i učenja koji su odličan materijal za napredovanje“, objasnio je Grgošić. A valja spomenuti i jednu zanimljivost karakterističnu za kuhinju River Puba: u pripremi jela kuhari koriste maslinovo ulje koje proizvodi obitelj vlasnika puba Mira Pavlovića. Vrhunsko maslinovo ulje iz maslinika obitelji Pavlović, koji se nalaze u Ninu, nosi i simbolično ime Grgur.

Na stolovima River Puba naći ćete razne vrste tjestenina i rižota, rib i plodova mora, burgere i steakove za mlađe goste te specijalitete meksičke kuhinje. FOTO: Saša Zinaja/NFOTO

Gastro ponuda River Puba pruža i mogućnost korištenja usluga cateringa. Catering je klijentima u pravilu najzanimljiviji u jesen, od listopada pa sve do božićnih i novogodišnjih praznika, kada kuhari u pubu pripremaju hranu za van nerijetko i za nekoliko stotina uzvanika. Ponuda cateringa u pravilu se radi u dogovoru s klijentima i po njihovim željama, rekao je Grgošić te istaknuo da i u tom segmentu nastoje pripremiti raznoliku ponudu jela koja će zadovoljiti svačiji ukus. Uz bogatu gastronomsku ponudu, pub u svojoj vinskoj karti nudi bogat izbor vina redom poznatih domaćih vinara koja će se odlično sljubiti s jelima. A dijelovi kotlova za sazrijevanje piva simbolično postavljeni na zidove, za koje su zaslužni partneri iz Zagrebačke pivovare, sugeriraju da u River Pubu cijene i pivarsku kulturu i da će ponudom piva zadovoljiti i zahtjevnije pivoljupce.

Pozitivan ukupan dojam River Puba dodatno upotpunjuje ekipa mladih, vrlo spretnih konobarica i konobara koji spremno ispunjavaju želje gostiju. Pub posjeduje i osigurani parking za goste koji može primiti 50-ak vozila. A kako su u ova moderna vremena društvene mreže naprosto nezaobilazne, valja spomenuti i da su recenzije na Facebooku, Instagramu i brojnim portalima vrlo pozitivne i pune pohvala za kvalitetu hrane, uslugu, ambijent i zabavu. Odlučite li uskoro posjetiti River Pub na Jarunskoj cesti, povedite sa sobom i klince. Oni će se dobro zabaviti na dječjem igralištu uređenom u sklopu puba, a vas čekaju ugodna atmosfera, dobra zabava i vrhunska hrana i piće po vrlo pristupačnim cijenama.| PROMO

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.