‘IMAO JE DOKAZE…’ Milanović: Plenković dobro zna kakvog je čovjeka doveo na čelo DORH-a

Autor:

10.04.2024., Varazdin - Predsjednik Republike Zoran Milanovic posjetio je novo obnovljenu gradsku vijecnicu uz gradonacelnika Nevena Bosilja. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović u petak je na Facebooku ponovno prozvao premijera Andreja Plenkovića zbog imenovanja Ivana Turudića za novog šefa DORH-a.

“Govoreći ponovo neistine o izboru Ivana Turudića za Glavnog državnog odvjetnika, Andrej Plenković pokazao nam je koliko je zapravo za Hrvatsku opasna njegova politički nemoralna i pokvarena vlast.

Turudićev izbor, kaže sada, možda bi on i razmotrio da je prije odluke u Hrvatskom saboru imao sve dokaze i informacije o tom kompromitiranom i višekratno prokazanom sucu. A imao je dokaze, dobio ih je kako od mene, tako i od Sigurnosno-obavještajne agencije tjedan dana prije saborskog glasanja. Ali, nije ih tada razmotrio već je – nazvao Turudića.

Mamić se tijekom tajne noćne vožnje žalio Turudiću na nesretnu sudbinu, a on ga je pitao: ‘Zašto se bojiš?’

Najveća je opasnost Plenkovićevog vladanja, međutim, u tome što je njemu posve nevažno da je Hrvatskoj nametnuo takvog čovjeka za Glavnog državnog odvjetnika. „Bitni smo mi kao Vlada“, kaže Plenković, dok činjenica da bi DORH trebao voditi čovjek koji ni po kojim kriterijima ne bi smio biti na toj dužnosti – više nije bitna.

Svjesno i bezobzirno, ignorirajući upozorenja cjelokupne javnosti i, što je najporaznije, uopće ne vodeći računa o važnosti institucije DORH-a i interesu države da ima poštenog i neovisnog Glavnog državnog odvjetnika, Plenković je odlučio dokazati da može što hoće.

To što sada tumači da bi „uzeo u obzir“ dokaze o Turudićevoj nevaljalosti da ih je vidio na početku procesa izbora samo znači kako Plenković dobro zna kakvog je čovjeka doveo na čelo DORH-a.

Nije to njegova naknadna pamet, već pokvarenost koju treba raskrinkavati i osujetiti i tako Hrvatsku osloboditi Plenkovićeve vlasti koju, kao opaku i nemoralnu, najbolje od svega legitimira baš slučaj Ivana Turudića”, napisao je Milanović.

Državnoodvjetničko vijeće: Turudić je morao proći novu sigurnosnu provjeru!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.