IMAMO PRESUDU Zašto nitko od vještaka nije svjedočio u slučaju Popović-Vučković?

Autor:

Foto: Nacional

U velikom obratu najpoznatije obiteljske pravne bitke u Hrvatskoj, između poznate pjevačice Severine Vučković i njezinog bivšeg partnera, srbijanskog poduzetnika Milana Popovića, Vrhovni sud donio je presudu, koja je u posjedu Nacionala, a u kojoj se vidi kako se skrbništvo nad njihovim maloljetnim sinom Aleksandrom, vraća u potpunosti ocu djeteta. Iz presude je vidljivo i kako nitko od vještaka nije ispitan te je izričito zatraženo da se vještaci usmeno saslušaju.

Nakon što je u kolovozu 2021. Županijski sud u Splitu odlučio da će skrbništvo nad maloljetnim Aleksandrom biti podijeljeno “po pola” između oca Milana Popovića i majke Severine Vučković, nova presuda Vrhovnog suda otkriva kako Popović ponovno preuzima puno skrbništvo nad maloljetnim djetetom, bez dijeljenja s majkom Severinom. Zanimljivo, ova odluka stupa na snagu odmah, ne čekajući eventualnu žalbu Severine Vučković.

Iz presude se može vidjeti i kako nitko od vještaka u slučaju Popović-Vučkoviće nije ispitan već je Sud bio u posjedu pismenog nalaza i mišljenja vještaka. Tužitelj na isti nije imao primjedbe, dok je tuženica uložila prigovor na nalaz i mišljenje, koji su zasigurno imali utjecaj na obrat u ovom slučaju.

Sud je naveo kako je vještake, kliničku psihologinju Ivanu Dijanić te Vladimira Grošića, specijalista psihijatrije, pozvao na ročište, na koje nisu došli. Svoj nedolazak, kako stoji u spisima, vještaci su ispričali. Dijanić je kao razlog nemogućnosti dolaska navela zdravstvene razloge dok je Grošić kazao “da zbog trenutnog zdravstvenog stanja, a koje je vezano za ovaj predmet nije u mogućnosti zbog narušenih kognitivnih sposobnosti i intelektualnih sposobnosti kvalitetno raspravljati odnosno aktivno sudjelovati u procesu”.Sud je s navedenim isprikama vještaka upoznao stranke na ročištu dok je tužiteljeva punomoćnica, kako to proizlazi iz zapisnika, potom komentirala prigovore tuženice na nalaz i mišljenje vještaka te izričito predložila da se vještaci usmeno saslušaju na određene okolnosti.

Ovaj najnoviji preokret dodatno komplicira već zamršen odnos između bivših supružnika te ne daje nadu za pronalazak zajedničkog rješenja kada je u pitanju borba za skrbništvo nad maloljetnim Aleksandrom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
ljerka.d.

prije 4 mjeseca

Negdje sam procitala da se hrvati dijele na 90% katolika i 10% postenih i savjesnih ljudi.