ILČIĆ “Svatko tko živi sa ženom zna da postoji utjecaj hormona”

Autor:

Nacional

Predsjednik HRAST-a Ladislav Ilčić u nedjelju je gostvao u ‘Točki na tjedan’ N1 televizije, gdje je komentirao svoj govor na tribini, koji je ovog tjedna podigao dosta prašine. Naglašava kako je na tribini govorio kao dopredsjednik roditeljske udruge “Glas roditelja za djecu”, a ne kao predsjednik HRAST-a ili poseban savjetnik u Ministarstvu kulture.

“Jasno je da u političkom govoru svaki govor o spolnosti zvuči nezgrapno. Politika nije mjesto gdje bi se govorilo o hormonima i njihovom utjecaju na ponašanje. Međutim, ja sam to govorio na tribinu o Istanbulskoj konvenciji gdje je to svakako potrebno. Samo mijenjanje jednog sadržaja i stavljanja ga u drugi kontekst vam je kao da uzmete jednog čovjeka u fraku, s leptirkom, na nekakvom svečanom koncertu, u nekoj koncertnoj dvorani i stavite ga u diskoklub. On bi tamo sam po sebi tamo izgledao smiješno. Jednostavno nije kontekst”, rekao je Ilčić dodajući da ni u Ministarstvu kulture ni u ime Vlade ne bi rekao nešto tako.

“Već u samom startu kad krećete, što se vrlo često meni događa i već sam malo i naviknut, kažete da je Ladislav Ilčić krenuo sa skandaloznom izjavom, u startu ste me etiketirali kad sam govorio o izbjeglicama. Ono što sam ja rekao u 12. mjesecu 2015. godine je praktički postala službena politika Europske unije glede izbjeglica”, kazao je voditeljici Ilčić.

Kazao je i da su ga krivo etiketirali, kada je rečeno da je protivnik zdravstvenog odgoja u školama. “Dakle, ja sam jedan od autora programa zdravstvenog odgoja. Da sam ja protiv tog programa ne bih ga izrađivao. Ja sam zagovornik zdravstvenog odgoja u školama, ali je pitanje kakvog i pod kojim uvjetima”, rekao je.

Osvrnuo se još jednom na svoju izjavu o hormonima. “Hormoni utječu na nas i to je znanstvena činjenica i ona sama po sebi sigurno ne vrijeđa žene, već je ona dio objašnjenja pogrešnosti rodne ideologije koja tvrdi da naše tijelo nije povezano s ostalim apsektima spolnosti”, objašnjava dodajući da je bilo previše pogrešnih interpretacija.

“Recimo, gospođa Strenja Linić je rekla da sam ja rekao da su žene ovisne o hormonima. Da se vratim, hormon koji utječe na nas kada je vani ljepše vrijeme i mi smo bolje raspoloženi, on utječe i na vas i na mene ali ne ovisi da smo ovisni o njemu. Još goru manipulaciju je napravio vaš novinar zbog kojeg smo tražili ispravak netočnog navoda i vi ćete ga morati objaviti u Dnevniku u 18 i Dnevniku u 22 sata jer je vaš novinar postavio pitanje premijeru vjeruje li da su žene neuračunljive u jednom dijelu ciklusa kao što to vjeruje Ladislav Ilčić. Dakle, ja ni u jednom trenutku nisam rekao da su žene neuračunljive što on meni inputira, niti se iz toga što sam ja rekao to može reći”, nastavio je odbijajući dalje govoriti o utjecaju hormona na žene.

“Neću više odgovarati na to. Svatko tko živi sa ženom zna da postoji utjecaj hormona na žene, i jednako tako testosterona na muškarce, ali i drugih hormona koji utječu na naše raspoloženje i osjećaje. To je činjenica”, poručio je Ilčić.

“Gospođa Strenja Linić je išla do te mjere da je ulazila u moju intimnost, moju spolnost, rekla da ja imam problem sa spolnošću što je razina jednog vulgarnog lijevoliberalnog medija. Kada govorimo o intimi to je nešto privatno, osobno. Ne znam hoće li sada Arsen Bauk ići sad na Medicinski fakultet i hapsiti endokrinologe kad kažu isto što i ja. Gdje smo kao društvo završili kada ne možemo govoriti istinu. Ja sam ocrnjivan, radi se difamacija već nekoliko dana u kojoj se mene želi učiniti neozbiljnim mijenjem konteksta”, poručio je Ilčić za N1.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.