IDILIČNI PRIZORI Japanske trešnje u punom cvatu obojile vukovarske ulice

Autor:

Grad Vukovar/Miroslav Šlafhauzer

Prelijepa gradska hortikultura svako proljeće čini ljepšim i veselijim, a vukovarske ulice posljednjih dana obojene su ružičasto. Tu boju i posebni izgled daju japanske trešnje koje su trenutno u punom cvatu.

Prve sadnice zasađene su na dunavskoj šetnici 2019. godine u zajedničkoj sadnji u kojoj su sudjelovali vrtići, škole, udruge, sportski klubovi, kulturno-umjetnička društva i brojni građani. Zasađeno je tada 120 japanskih trešanja, a ovo prelijepo stablo sada krasi brojne lokacije u Vukovaru.

Osim roze i crvene japanske trešnje u tijeku je ozelenjavanje grada s brojnim vrstama drveća poput javorisne platane, crvenog i kuglastog javora, jablana, hrasta lužnjaka, sitnolisne lipe… Naš grad dobiva ukupno 2800 novih stabala, a sve kako bi njegova vizura bila zelenija i ugodnija za život svim Vukovarkama i Vukovarcima.

Japanske trešnje u toj kulturi simboliziraju nova rađanja i prolaznost života, a u Japanu postoji i običaj pod nazivom hanani koji u doslovnom prijevodu znači promatranje cvijeća. Tijekom njega građani uživaju u ljepoti kratkotrajnog cvata trešanja.

Grad Vukovar/Miroslav Šlafhauzer

Grad Vukovar/Miroslav Šlafhauzer

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.