I SRBIJA BI RAFALE Anušić: Mogu se oni naoružavati koliko god hoće…

Autor:

13.03.2024., Zagreb -  Svecano potpisivanje Ugovora o nabavi dodatnih osam helikoptera Black Hawk izmedju Vlade RH i Vlade SAD-a. Dogadjaju su nazocili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anusic i nacelnik GS OSRH general-pukovnik Tihomir Kundid, te veleposlanica SAD-a u Republici Hrvatskoj Nathalie Reyes i zapovjednik Hrvatskog zrakoplovstva i protuzracne obrane Michael Krizanec.   Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Emica Elvedji/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u ponedjeljak je u Đurđevcu komentirao za Hinu namjeru Srbije da i oni kreću u kupnju aviona Rafale, rekavši kako je to njihovo pravo, ali da nema utrke u naoružanju, a Hrvatska je jača i kompaktnija oružana sila i članica NATO-a.

“Ne možemo govoriti ni o kakvoj utrci o naoružanju u regiji jer Hrvatska je članica NATO-a, a Srbija nije i tu je kraj priče”, izjavio je Anušić.

“Mogu se oni naoružavati koliko god hoće i to je njihovo pravo. Jača smo i kompaktnija oružana sila”, dodao je hrvatski ministar obrane Anušić.

“Oni nisu mnogo napredovali od prije 35 godina, a i tada, kada smo bili samoorganizirani, pobijedili smo ih. Jedino što mogu kazati jest da im čestitam na njihovim Rafalima i da im želim sreću s njima“, naglasio  je Anušić.

Kupnja Rafala najveća Hrvatska investicija u obrambene snage od Domovinskog rata

Ministar obrane RH komentirao je i izjave predsjednika RH Zorana Milanovića koji kaže da smo kupnjom borbenih zrakoplova Rafalea nabavili samo jednu skupu cipelu, a da nam druga nedostaje, odnosno da nemamo protuzračnu obranu, dovoljno municije i još mnogo čega.

Kupnja Rafala, naglasio je Anušić, jest najveća hrvatska investicija u obrambene snage od Domovinskog rata kojom ćemo postići to da ćemo imati najjače zrakoplovstvo u regiji.

“E sad, kad govorimo o drugoj cipeli koju spominje predsjednik, naravno da ona ide s prvom. Radi se o protuzračnoj obrani koja je u procesu nabave. Radarski sustavi su u planu i proceduri nabavke”, zaključio je Anušić.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.