IPAK OSTAJE U POLITICI Todorić otkrio zašto ne ide na izbore: ‘Ograničili su mi kretanje…’

Autor:

06.11.2023., Zagreb - Ivica Todoric daje izjavu za medije na temu odluke Visokog kaznenog suda RH u slucaju Veliki Agrokor. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Ne posve neočekivano odjeknula je vijest da je Ivica Todorić sa svojom političkom strankom Zajedno Hrvatska odustao od izlaska na parlamentarne izbore.

Potvrdio je to Ivica Todorić danas i za N1 gdje je nešto opširnije objasnio razloge odustanka od izborne utrke.

“Čitav je niz razloga, a jedan od osnovnih je to što sam pri kraju sa svojim aktivnostima koje traju već nekoliko godina. Politika bi mi u tom smislu mogla donijeti više rizika nego pozitivnog, a ja želim sam izvojevati tu pobjedu”, kazao je Todorić misleći pod “aktivnostima” na sudske procese u slučaju Agrokor koji još traju.

Kaže da bi ga u predizbornoj kampanji sputavalo i to što mu je ograničeno kretanje. “Meni nikako ne odobravaju kretanje osim u Zagrebu. Meni je ograničeno kretanje izvan Zagreba”, dodao je.

Podsjetimo, nakon što ga je u studenome 2018. Velika Britanija izručila Hrvatskoj kao suoptuženoga u slučaju Agrokor, Todorić je platio jamčevinu da bi se mogao braniti sa slobode, ali mu je kretanje otada ograničeno samo na područje prebivališta, odnosno Grada Zagreba.

Priznao je da je i sam djelomice kriv za odustajanje od izborne utrke. “Prekasno sam osnovao stranku, ali i oni (Ministarstvo pravosuđa i uprave, nap.a.) su odugovlačili s registriranjem”, kazao je.

NIŠTA OD TODORIĆA Najavljivao da će sam pobijediti HDZ, a sad odustao! Objasnio zašto

“Ostajem u politici. I stranka isto”

Osnivačka skupština stranke Zajedno Hrvatska održana je 24. veljače, a u Registar političkih stranaka upisana je dva tjedna kasnije, 11. ožujka, četiri dana prije nego što je predsjednik Republike donio odluku da izbori budu održani 17. travnja. Tako se Todorić vjerojatno našao u stisci s rokovima budući da je trebalo okupiti članstvo i naći kandidate za izborne liste.

Na pitanje znači li to da definitivno odustaje od političkog angažmana, Todorić nam je odgovorio da je on “cijelo vrijeme u politici”.

“Ja na ove izbore neću ići aktivno, ali i dalje apsolutno ostajem u politici. I stranka ide dalje”, kazao je.

Todorić opleo po HDZ-u: Željeli su plagirati naš izborni program!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.