I braća Sinković i Lončarić u polufinalu SP-a!

Autor:

05.05.2023., Zagreb, SRC Jarun - Svjetski veslački kup 2023. Patrik Loncaric, Anton Loncaric, dvojac bez kormilara, Hrvatska. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski veslački parovi braća Valent i Martin Sinković te Patrik i Anton Lončarić plasirali su se u srijedu u polufinale svojih disciplina,  dvojca na pariće  i dvojca bez kormilara, na Svjetskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Beogradu.   

Braća Sinković su bili najbrži u svojoj četvrtfinalnoj skupini s vremenom 6:42.38. Posada iz Kine bila je druga s vremenom 6:45.18. Polufinale dvojca na pariće je u petak u 11,45 sati.

Braća Lončarići su plasman u polufinale tako što su zadnjih 500 m prestigli posadu Litve koja je imala cijelu dužinu čamca prednosti. Lončarići su na kraju imali treće vrijeme u svojoj skupini 6:57.59. Najbrža je bila posada Rumunjske s vremenom 6:46.12. Kako će s ovog prvenstva najboljih 11 posada izboriti nastup na OI, braća Lončarić su ovim plasmanom praktički osigurali Pariz. Polufinale dvojca na pariće na programu je sutra u 10:35 sati.

Ranije je plasman u polufinale samca ostvario i Damir Martin koji će se za mjesto u finalu boriti također u petak u 10,55 sati.

Damir Martin u polufinalu Svjetskog prvenstva!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.