Huligani napali obitelji nogometaša West Hama. Trener AZ-a: “Sramim se!”

Autor:

Screenshot/Twitter

Radost West Hama zbog plasmana u finale Konferencijske lige pokvarili su navijači AZ Alkmaara koji su se sukobili s prijateljima i obitelji gostujućih igrača nakon posljednjeg zvižduka na AFAS Stadionu.

AZ će se vjerojatno suočiti s kaznom UEFA-e nakon što je večer završila neugodno. Nastao je kaos kada su navijači nizozemske momčadi potrčali u prostor u kojem su smješteni dužnosnici West Hama, sponzori te prijatelji i obitelji momčadi.

Na snimkama se vide Michail Antonio i Flynn Downes kako preskaču reklamne panoe te se naguravaju sa zaštitarima kako bi se probili do lože kako bi zaštitili svoje obitelji.

Do njih nisu uspjeli doći. No, tamo se našao jedan stariji navijač West Hama, koji je na stepenicama tribine spriječio huligane da se probiju do obitelji nogometaša. “Pa to je Knollsy, legenda engleskih tribina još od 80-ih! Čovjek koji živi za West Ham!”, pisali su na društvenim mrežama navijači.

“Ne mogu objasniti što se dogodilo i zašto se dogodilo”, rekao je Moyes, čiji je otac bio u tom dijelu. “Igrači su bili uključeni jer je to bio obiteljski dio. To je vjerojatno bio razlog reakcije. Ne želim da to ni na koji način pokvari noć jer navijači West Hama nisu tražili probleme. Nadamo se da će to ispitati. Moja obitelj je bila tamo i imao sam prijatelje u tom dijelu. Nadaš se da će se pokušati izvući iz toga. Nisam to prepoznao jer sam bio presretan. Osiguranje me htjelo uvesti unutra, ali sam morao biti siguran da moji igrači nisu umiješani”, poručio je.

Jedan navijač West Hama, koji je bio u blizini, rekao je da su navijači AZ-a koji su napali nosili crne majice i s podignutim kapuljačama. Rekao je da “nisu daleko stigli” i dodao da je veća briga za mlade nizozemske obitelji koje su se našle između.

Alphonse Areola, vratar West Hama, rekao je da je imao obitelj u dijelu koji je napadnut. “Sigurnost je najvažnija stvar na stadionu. Bilo je malo preotvoreno za protivničke navijače. Na kraju su ih uspjeli zaustaviti. Kada obitelji ili navijači dolaze na stadion, ne želimo vidjeti takve stvari. Oni žele uživati u događaju, a i mi želimo uživati s njima. Bili smo zabrinuti za njih”, rekao je.

Pascal Jansen, trener AZ-a, ispričao se zbog problema. “Sramim se što se dogodilo na našem stadionu. To se ne bi trebalo događati. Morate zadržati kontrolu nad svojim emocijama”, rekao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.