facebook.com

Huawei dobio dozvolu za izgradnju istraživačkog centra u Velikoj Britaniji

Huawei je dobio dozvolu za izgradnju istraživačkog centra u Velikoj Britaniji. Ova poznata telekomunikacijska kompanija i proizvođač elektroničke opreme nedavno je surađivala s britanskim tvrtkama i vlastima na postavljanju infrastrukture za 5G mrežu u nekoliko gradskih područja.

Megakompanija ima urede po cijelom svijetu, a sada je dobila dozvolu za početak radova u mjestu Sawston u blizini Cambridgea. Veliko zemljište i šuma će biti pogodni za ovu namjenu što je prihvatila i lokalna zajednica.

Šef britanske podružnice Huaweija za istraživanje i razvoj, Henk Koopmans, je rekao kako je ovo vrlo dobar potez, centar će nastaviti surađivati s britanskim institucijama i raditi na projektima od iznimne društvene i znanstvene važnosti. Ističe se kako će centar osigurati oko 350 radnih mjesta za stručnjake iz raznih područja novih tehnologija.

Mediji navode kako u američkoj javnosti postoje neslaganja oko ovog poteza i odluke, no Huawei je počeo raditi na raznim važnim projektima na  području Velike Britanije već prije 20 godina.

Komentiraj