HT PRVA LIGA: Varaždin – Istra 1961, početne postave

U prvoj utakmici subotnjeg programa 13. kola HT Prve lige Varaždin od 15 sati u derbiju začelja dočekuje Istru 1961. Njihov prvi ovosezonski međusobni sraz pripao je Varaždincima koji su na Aldo Drosini slavili pogotkom Mateja Senića.

Domaćini u današnjem srazu ne mogu računati na bolesne Zeleniku, Drožđeka, Memiju i Kolarića te ozlijeđene Stolnika, Djoua i Novoseleca dok su gosti bez bolesnog Navarra i Majkića koji je u fazi oporavka nakon operacije.

Trener Varaždina Samir Toplak je u najavi dvoboja za SN rekao: “Očekujem nastavak naše stabilne igre, a i dalje tvrdim da imamo igru s glavom i repom. Međutim, naša je realizacija izuzetno loša i primamo neke prelagane pogotke. Na sve to nadovezuju se teško objašnjive sudačke odluke. Uslijed svega toga nalazimo se u položaju gdje jesmo. Ponovo izdvajam stvarno katastrofalne odluke sudaca na našu štetu, jer na njih nitko ne reagira. Pripremam momčad da bude jača od toga, da se izdignemo iznad tih okolnosti i čvrsto vjerujem da mi to možemo. A sve naše neiskorištene prilike moraju nas natjerati da reagiramo odlučnije i efikasnije, pokazati da nam niti takvi čimbenici ne mogu ništa.”

Njegov kolega Fausto Budicin je dodao: “Utakmica protiv našeg direktnog konkurenta. Oni igraju na domaćem terenu, no dosad imaju dosta loš niz rezultata. Mislimo da će imati sigurno jak motiv. Što se nas tiče, ako želimo prekinuti svoju seriju poraza, moramo bolje prepoznavati određene situacije u utakmici. Ne smijemo biti naivni, greške svesti na minimum i trkački biti još bolji. Odigrati koncentrirano i uzeti bod ili bodove.

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline kojem će pomagati Luka Pušić (Zagreb), Anto Marić (Zagreb) i Tino Krečak (Velika Gorica). U VAR sobi će biti Ivan Vučković i Igor Krmar iz Zagreba, delegat susreta je Stjepan Žugaj iz Velike Gorice, a kontrolor suđenja Branko Bajić iz Splita.

Treneri su se odlučili za sljedeće početne postave:


Ljestvica:

Komentiraj