HT PRVA LIGA: Dinamo – Hajduk, početne postave

U sklopu 18. kola HT Prve lige od 17:30 u Maksimiru počinje najveći derbi hrvatskog sporta, sraz Dinama i Hajduka. Bit će to njihov prvi ovosezonski međusobni dvoboj obzirom da su Plavi zbog europskih obveza odgodili njihov susret koji se u prvom krugu prvenstva trebao igrati na Poljudu.

Domaćini u današnjem ogledu ne mogu računati na Franjića dok su gosti bez Posaveca, Čuića, Diamantakosa, Kačaniklića i Eduoka.

Plave će nakon ostavke Damira Krznar danas predvoditi privremeni trener Željko Kopić koji je uoči derbija poručio: “Najbitnije je da je momčad svjesna situacije u kojoj se nalazimo, da moramo zajednički naći put prema kvalitetnijim igrama, prema realizaciji prilika i da se rezultatski dignemo na onu razinu na kojoj Dinamo treba biti. Dinamov cilj uvijek je pobjeda, tako je pripremamo. Svaka je utakmica specifična, može otići na jedan ili drugi smjer, ali na nama je da se što kvalitetnije pripremimo i napravimo sve što je u našoj moći za pobjedu. Poštujem Hajduk kao instituciju, pod novim trenerom se dižu, imaju principe igre kojih se drže. Dolaze motivirani s četiri pobjede u nizu, ali na nama je da se postavimo na pravi način, odigramo pravu utakmicu i na svom terenu, vjerujem pred velikim brojem naših navijača, napravimo sve da ta derbi dobijemo.”

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas je pak rekao: “Ako oni budu dobri, to znači da mi nismo dobri i obratno. Imamo svoj plan, bit ćemo spremni i znat ćemo kako napadati i kako se braniti. Mogu utjecati kakav će biti Hajduk, a ne Dinamo. Želimo biti hrabri i odigrati dobru utakmicu. Možeš igrati loše i pobijediti jednu utakmicu. Ako igraš loše nećeš ih dobiti puno. Ako igraš dobro onda ćeš od deset pobijediti u osam, devet utakmica.”

Čast da po prvi puta bude glavni sudac na derbiju dobio je Zdenko Lovrić iz Đakova, a njemu će tom prilikom pomagati Goran Pataki (Đakovo), Marjan Tomas (Osijek) i Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) dok će za VAR biti zaduženi Tihomir Pejin (Donji Miholjac) i Bojan Zobenica (Velika Gorica). Delegat derbija će biti Darko Kolesarić (Osijek), a kontrolor suđenja Bruno Marić (Daruvar) dok će za sigurnost ispred HNS-a brinuti Miroslav Marković.

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj