HRVATU CIJENA SKOČILA 300 POSTO Napadač, zadnjih 8 utakmica: 7 golova i 1 asistencija

Autor:

Eibner-Pressefoto/Jan Prihoda / imago sportfotodienst / Profimedia

Eibner-Pressefoto/Jan Prihoda / imago sportfotodienst / Profimedia

Zove se Igor Matanović, ima 20 godina, napadač je Karlsruhea na posudbi iz Eintrachta u kojem igraju H.Smolčić i Jakić. U 24 utakmice zabio je 11 golova. A u zadnjih 8 ima 7 golova i 1 asistenciju


Nije Transfermarkt sveta krava niti su njihove procjene zlatno pravilo i nepogrešiva dijagnoza nogometne tržišne vrijednosti. Ali, da se ne lažemo, najmeritorniji su i najčitaniji izvor što se iznosa nogometnih vrijednosti tiče.

Njemački je portal baš ovih dana ažurirao te svoje procjene. Najskuplji Hrvati su GvardiolKovačićMajer, a četvrti je Stanišić.

Bayernovom ‘Vatrenome’ cijena je s 10 skočila na 18 milijuna eura, prema procjeni koju je ‘refreshao’ Transfermarkt.

Ali nije to najveći skok u nogometnoj vrijednosti jednog Hrvata. Nije ni izbliza. Jednom našem igraču, U-21 reprezentativcu cijena je skočila – 300 posto!

Eibner-Pressefoto/Jan Prihoda / imago sportfotodienst / Profimedia

Ne zaj….amo se. Čovjek je bio procjenjivan na milijun eura, a najnovija procjena je: 4.000.000 €!

Zove se Igor Matanović, ima 20 godina, napadač je Karlsruhea na posudbi iz Eintrachta u kojem igra Hrvoje Smolčić. U 24 utakmice zabio je 11 golova. A u zadnjih osam: sedam golova i jedna asistencija.

Dakle, forma: ču-do jedno. Karlsruhe je sedmi u 2. Bundesligi, a Matanović igra tako da bi bilo novo čudo ako ga Eintracht ovog ljeta ne vrati s posudbe u Frankfurt.

Inače je gastarbajtersko dijete rođeno u Hamburgu no nije otišao u HSV nego prošao školu St.Paulija. Prije tri godine za pola milijuna eura uzeo ga je Eintracht. A Igor Matanović (20) sada vrijedi točno – osam puta više.


Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.