Hrvatska Lutrija

Hrvatskoj Lutriji uručen EL Certifikat odgovornog priređivanja igara na sreću

The European Lotteries udruženje, čija je članica i Hrvatska Lutrija, je u gradu Pragu nedavno održala EL Industry days.

Dani industrije igara na sreću okupili su velik broj renomiranih tvrtki s tog područja te predstavnike europskih i svjetskih lutrijskih organizacija. Novi trendovi u industriji igara te digitalna budućnost u toj djelatnosti bili su u fokusu trodnevnog događanja, Hrvatskoj Lutriji je svečano uručen Certifikat odgovornog priređivanja igara na sreću kojeg je predsjedniku Uprave gospodinu Mariju Musi uručio glavni tajnik udruženja EL, gospodin Arjan Van’t Veer.

Prenosimo ostatak priopćenja za javnost:

“Tijekom studenog 2017. g. provedena je revizija EL Social Responsible Gaming Standarda, a Hrvatska Lutrija je tijekom recertifikacije postigla više od traženih 75% po svakom zadanom standardu i zadovoljila kriterije odgovornog priređivača igara na sreću. U završnom izvještaju revizorska kuća pohvalila je način provođenja i održavanja standarda, a poseban osvrt dala je kroz sljedeći iskaz: „Novi predsjednik Uprave g. Mario Musa ima prethodno iskustvo i pokazao je visoku razinu svijesti u pogledu podržavanja i ispunjavanja zahtjeva odgovornog priređivanja igara na sreću. Ima jasan pogled koja područja se mogu unaprijediti prije svega kroz promjene u društvenom okruženju, kao što su promjene zakona, angažman drugih priređivača i dionika te na tome aktivno radi.“

Početkom 2012. g. Hrvatska Lutrija bila je prva organizacija u ovom dijelu Europe kojoj je dodijeljen Certifikat odgovornog priređivanja igara na sreću. Certifikat je potvrda da je ukupno djelovanje usklađeno sa standardima odgovornog priređivanja te prilika da Hrvatska Lutrija kao odgovorni priređivač još više učvrsti poziciju na tržištu igara na sreću u odnosu na ostale konkurente“, piše u objavi. 

Komentiraj