Hrvatski župani bjesni: Istra nam želi ukrasti liječnike! Nije korektno, čak je i degutantno

Autor:

Foto: Facebook

“Vrijeme je za promjene! Dođi u Istarsku županiju!”, piše na jumbo plakatima postavljenim diljem kontinentalne Hrvatske, a jedan od takvih postavljen je točno ispred križevačkog Doma zdravlja. Reakcija nije nedostajalo, a ravnateljica županijskog Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković kazala je kako razumije borbu Istarske županije s problemom kojeg imaju baš svi u zemlji, no smatra da ovo nije način.

“Još k tome ispred zdravstvenih ustanova… Svaka konkurencija je dobra, no ovo je vrsta nelojalne konkurencije. Zašto podcjenjuju ostatak zemlje? Svi smo u istim problemima, borimo se s nedostatkom kadra. Ostale, a pogotovo naša Županija poduzimaju sve moguće ne bi li ne – privukli tuđe nego zadržali svoj kadar i onda vidimo ovakvu kampanju”, kazala je Hanžeković i dodala da time potiče odlazak liječnika iz matičnih ustanova.

Ni Koprivničko-križevački župan Darko Koren nije skrivao nezadovoljstvo i razočarenje.

“Nije korektno, čak je i degutantno. Naravno, ništa tu nezakonitog nema, ali… Koliko sam čuo oblijepili su takvim plakatima i druge županije”, kazao je Koren.

Dodaje kako će se sigurno čuti s drugim županima, a kao potpredsjednik Zajednice županija o tome povesti i formalnu raspravu s drugim kolegama.

“Poziva naše liječnike, plakati su čak i ispred Doma zdravlja. Svi se borimo s nedostatkom struke, a oni na ovaj način pozivaju liječnike neka dođu u Istru gdje, valjda, teku med i mlijeko. Pa, ako je tamo tako super zašto im onda nedostaje liječnika”, pita se Koren.

Za plakate zna i župan virovitičko-podravski Igor Andrović. On također, kao i Koren smatra da to nije fer i korektno od kolege iz Istre, piše ePodravina.

“Ionako su među najrazvijenijim županijama pa ova kampanja otimanja naših liječnika, struke iz Slavonije, Baranje i ovog dijela kontinenta nije korektna. Svi znamo kakav je problem s nedostatkom struke, živimo u istoj državi. Stoga, možda jedna poruka kolegi iz Istre, Italija vam je bliže nego Slavonija. Oblijepite tamo plakate, bolje da uvozimo radnu snagu nego da ju izvozimo”, kazao je Andrović.

Iz ureda istarskog župana Borisa Miletića, pak poručuju: “Imali smo dva cilja trenutne kampanje. Prvi, zadržati postojeći liječnički kadar, a drugi znajući da postoji fluktuacija kadra u zemlji – pokušati pridobiti ljude iz struke. Gledajte, pa naš pedijatar iz Pule je otišao raditi u Koprivnicu.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

vladimir.hristov

prije 1 mjesec

Pa što? Ako je kod vas sve lijepo i bajno.... ako liječnici imaju dobre uvjete za rad, stručne suradnike, dobre plaće, suvremenu opremu, neuplitanje politički postavljenih ravnatelja i šefova odjela u posao, neprivilegiranje članova HDZ-a pri napredovanju u poslu - ne morate se bojati da će vam liječnici otići u Istru. Ali, j**i ga, znate i sami da to nije tako!