Hrvatski vaterpolski savez otkazao HEP Kup zbog koronavirusa

Hrvatski vaterpolski savez  odgodio je održavanje međudržavnog turnira HEP Kup, koji se od  26. do 28. listopada u Zagrebu trebao igrati u Zagrebu, zbog zaraze koronavirusa.

U subotu je objavljen pozitivan nalaz testa na kapetana Andre Bušlje, a iako su testovi svih ostalih igrača i članova stožera bili negativni, HVS je odlučio odgoditi turnir na kojem su trebale nastupati reprezentacije Hrvatske, Crne Gore i SAD.

“Sportski gledajući, iznimno nam je žao što u ovom trenutku ne možemo organizirati turnir, ali smo potpuno svjesni kako je zdravlje naših igrača, članova stožera, svih djelatnika uključenih u organizaciju turnira, kao i gostujućih momčadi, te gledatelja, nama apsolutni prioritet. Iskreno se nadamo kako ćemo u skoroj budućnosti uspjeti organizirati ovaj turnir, o čemu ćemo javnost pravodobno izvijestiti”, izjavio je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Hrvatska reprezentacija se priprema za kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre, koji će se održati u Rotterdamu  u veljači 2021.

Komentiraj