Hrvatski političari na društvenim mrežama opraštaju se od Balaševića: “Sve je to bila mladost i ljubav i pjesma i Đole”

Mnogi hrvatski političari na društvenim mrežama opraštaju se Đorđa Balaševića. Citirajući stihove legendarnog kantautora, upućuju mu posljednje pozdrave i odaju počast.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin, oprostio se na svom Facebook profilu uz Balaševićevu pjesmu Neki novi klinci.

“A ja, ja se kockam, s prevarantom životom, iz rukava on svakoga dana izvuče nekog keca … Neki novi klinci …”.

 

S nostalgijom se Balaševića sjetila i Jadranka Kosor na Twitteru.

“Djevojka s čardaš nogama, eh, pjevalo mi se u nekom divnom davnom vremenu. Sve je to bila mladost i ljubav i pjesma i Đole. I opet ode dio života”, napisala je Jadranka Kosor.

 

Od legende se oprostila i Vesna Pusić.

“Putuj mirno majstore. Hvala ti!”, napisala je.

Bojan Glavašević javio se na svom Twitter profilu s više objava.

“Neka ti je laka zemlja, Đole. Bio si ljudina”.

“Bio je uz moju generaciju kad nam je bio najpotrebniji. Naučio nas je da ne mrzimo, da budemo hrabri, da se smijemo i kad je teško, da plačemo kad nam je potrebno, da se ponosimo našom ravnicom i našim Dunavom. Bio je glas razuma u vremenu koje je razum napustilo u potpunosti.

Naučio nas je da devedesetima kažemo da konačno više odje*u od nas. Pomogao nam je da ozdravimo nakon rata. Bio je dio moje male prognaničke ekipe uz svaku logorsku vatricu, svaki put kad bi netko uzeo gitaru u ruke. Neću prežaliti što mu nisam imao priliku stisnuti ruku”, napisao je Glavašević.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izrazio je sućut obitelji Balašević.

“S velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o smrti Đorđa Balaševića, velikog kantautora i dobitnika mnogobrojnih nagrada. Glazbena kulturna scena ostala je bez velikog umjetnika, koji je tijekom svoje dugogodišnje i uspješne karijere emotivnim pjesmama, vedrim duhom i izrazitom energijom ostavio neizbrisiv trag u srcima publike.

U ovim tužnim trenutcima suosjećamo s vama. U ime Grada Zagreba i u svoje osobno ime izražavam vam najiskreniju sućut”, napisano je u priopćenju.

Komentiraj