Hrvatska domaćin skupini D Davis Cupa, a suparnici su Nizozemska, SAD i Finska

Hrvatski tenisači bit će domaćini jednoj od četiri skupina Davis Cup natjecanja, a suparnici će Hrvatskoj u skupini D biti nizozemski, američki i finski tenisači.

Odlučio je tako ždrijeb u Malagi, a na završni turnir koji će biti održan u tom španjolskom gradu, od 21. do 26. studenoga, plasirat će se po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupine.

Još nije poznato koji će grad u Hrvatskoj biti domaćin natjecanju u skupini koja se igra od 12. do 17. rujna. Gradovi kandidati su Zagreb, Split i Zadar. Najozbiljniji suparnik Hrvatskoj su Sjedinjene Američke Države protiv kojih Hrvatska u Davis Cupu, kroz povijest, ima savršenih 5-0 u međusobnim mečevima.

Skupina A igrat će se u Bologni, a u njoj su smješteni aktualni pobjednici Davis Cupa Kanađani, domaćin Italija te Švedska i Čile.

Manchester je domaćin skupine B, a u nju su smješteni Australija, Velika Britanija, Francuska i Švicarska, dok će se skupina C održati u Valenciji, a za završni turnir u tom će se gradu boriti domaćin Španjolska, Srbija, Češka i Južna Koreja.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner