Hrvatska domaćin Final Foura Zlatne Europske odbojkaške lige

Autor:

14.02.2023., Dom odbojke Bojan Stranic, Zagreb - MEVZA League Women 2022/2023, HAOK Mladost Zagreb - OK Calcit Kamnik. Damir Krajac, fotoreporter. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski odbojkaški savez dobio je domaćinstvo U19 FIVB Svjetskog prvenstva za žene i Final Four Zlatne Europske lige za muške, priopćio je HOS.

FIVB Svjetskog prvenstva u odbojci za žene u kategoriji U19 održat će se od 1. do 11. kolovoza u Osijeku i susjednoj Mađarskoj. Broj ekipa, koje sudjeluju na prvenstvu ove godine se povećava sa 20 na 24 za ovu kategoriju natjecanja. To je jedinstvena prilika za talentirane mlade odbojkašice da pokažu svoj talent na najvišoj razini međunarodnog natjecanja i ujedno izvrsna reklama naše zemlje, koja će obići svijet.

Drugi veliki događaj, kojem je Hrvatska domaćin je Final Four Zlatne Europske lige za odbojkaše, koji će 24. i 25. lipnja u Zadru okupiti četiri najbolje europske reprezentacije među kojima je Hrvatska.

“Hrvatski odbojkaški savez domaćinstvom ova dva velika događaja pokazuje da je jedan od najstabilnijih partnera ne samo europske, već svjetske organizacije. To pokazuje da je Hrvatski odbojkaški savez odličan promotor Hrvatske u Europi i svijetu”,  istaknuo je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Hrvatsku mušku reprezentaciju ovog ljeta očekuju brojna natjecanja i izazovi. U Zlatnoj europskoj ligi, Hrvatska će 27. svibnja igrati sa Belgijom, 31. svibnja sa Ukrajinom i 4. lipnja sa Makedonijom u gostima, a 11. sa Ukrajinom, 14. sa Makedonijom i 18. lipnja sa Belgijom na domaćem terenu u Zadru.

Uz Final Four Zlatne Europske lige, naše odbojkaše očekuje najveći ovogodišnji izazov, a to je Europsko prvenstvo koje se održava od 28. kolovoza do 16. rujna u Italiji, Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji i Izraelu.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nastupat će u Ligi nacija. Tijekom svibnja, lipnja i srpnja, najbolje svjetske odbojkaške ekipe natjecat će se s istim ciljem, da stignu do finala koje je za odbojkašice na rasporedu od 12. do 16. srpnja.

Preliminarni turniri za odbojkašice počinju od 30. svibnja do 4. lipnja u Ankari (Turska) i Nagoyi (Japan). Hrvatska će sudjelovati na turniru u Japanu, uz reprezentacije domaćina Japana, Brazila, Dominikanske Republike, Bugarske, Nizozemske, Njemačke i Kine.

Drugi turniri kreću od 13. do 18. lipnja u Kini (Hong Kong) i Brazilu (Brazilija) u kojima naše odbojkašice igraju protiv reprezentacija domaćina Brazila, SAD-a, Japana, Srbije, Njemačke, Tajlanda i Koreje.

Posljednji, najvažniji tjedan za žene počinje 27. lipnja i traje do 2. srpnja sa dva turnira u Koreji (Suwon) i Tajlandu (Bangkok). Hrvatska će u Bangkoku imati za suparnice selekcije Tajlanda, Brazila, Japana, Nizozemske, Italije, Kanade i Turske.

Nakon Lige nacija, naše odbojkašice od 15. kolovoza do 3. rujna igrat će na Europskom prvenstvu u Belgiji, Italiji, Njemačkoj i Estoniji. Ovo najvažnije europsko natjecanje, izborila je i U17 ženska reprezentacija Hrvatske koja će se za titulu najboljih boriti od 11. do 22. rujna u Mađarskoj i Srbiji.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.