Hrvatska dobila domaćinstvo za Europsko prvenstvo u vaterpolu

Autor:

HVS

Nakon osam godina u Hrvatsku se vraća Europsko prvenstvo u vaterpolu. Ovoga puta će se održati u Splitu, unutar Spaladium Arene.

“Velika stvar i za hrvatski sport i za grad Split. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i mislim da ćemo to izvanredno organizirati te da ćemo uživati u fantastičnom prvenstvu i naravno nadamo se medalji za našu reprezentaciju”, rekao je Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Za domaćinstvo su još konkurirali Rusija, Francuska i Malta, međutim Hrvatska je uz donesenu potporu Vlade, grada Splita, županije, HOO-a, SDUŠ-a uvjerljivo odnijela pobjedu. Odluka je donesena na sjednici krovne europske organizacije vodenih sportova LEN.

“Fantastična vijest iz Amsterdama. Upravo je završila sjednica LEN-a na kojem smo održali jednu prekrasnu prezentaciju gdje je naš novi predsjednik Mladen Drnasin iznio ponudu grada Splita kao domaćina. Nakon fantastične organizacije u Zagrebu i osvajanja zlatne medalje, iznimnih uspjeha hrvatskog vaterpola dobili smo senzacionalnu prigodu organizirati jedno takvo natjecanje u, kao što Splićani vole reći, najsportskijem gradu na svijetu. Imamo dovoljno vremena pripremiti ovaj događaj te se prezentirati na najbolji mogući način”, izjavio je Perica Bukić, dopredsjednik HVS-a.

“Puno smo truda uložili i želja mi je zahvaliti svima koji su nas podržali, od Vlade do Grada preko Županije, HOO-a i SDUS-a. Europska federacija prepoznala je što je Hrvatska i što je radila u svim organizacijama, od posljednjeg Europskog 2010. godine do sada. Ova velika manifestacija bit će veliko događanje za grad Split u jeku sezone te se nadamo prepunoj Areni i velikoj fešti”, zaključio je Predrag Sloboda, dopredsjednik HVS-a.

Mladen Drnasin, Paolo Barelli, Predrag Sloboda, Ivana Jankovic i Perica Bukic

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.