Hrvatska diva Ivana Vrdoljak Vanna će dijeliti pozornicu s Andreom Bocelliem

Autor:

FOTO: Giovanni De Sandre

Ožujak i svibanj bit će u znaku velikana koji su dosadašnjim nastupima osvojili hrvatsku publiku i postali jamstvo odličnog glazbenog provoda.

Glazbeni spektakl izvođača koji se već desetljećima nalaze u samom vrhu svjetske glazbene scene – talijanski tenor Andrea Bocelli dolazi u zagrebačku Arenu, 10. ožujka, dok nizozemski dirigent i virtuoz na violini Andre Rieu i njegovog Johann Strauss Orchestra stižu 19. svibnja.

Četvrti dolazak legendarnog tenora u Hrvatsku nestrpljivo se očekuje, a pozornicu će dijeliti s hrvatskom vokalnom divom Ivanom Vrdoljak Vannom. 

“Iznimna mi je čast što mi se pružila prilika u našem Zagrebu nastupiti uz Andrea Bocellija, umjetnika čija interpretacija nadilazi stilove i žanrove i zato već desetljećima odolijeva i glazbenim trendovima i ostaje jedinstvena interpretativna osobnost suvremene glazbe. Nadam se da ćemo svi zajedno uživati u njegovom koncertu, a za mene to predstavlja i odgovornost, ali i radost zbog ostvarenja još jednog sna – pjevati s najvećima“, poručila je Ivana Vrdoljak Vanna.

Program predviđa dva dijela, najpoznatije operne arije i tenorove najveće hitove, a obzirom da će se nastup održati samo dva dana nakon obilježavanja Međunarodnog dana žena prevladavat će romantično raspoloženje.

Osim već spomenutih izvođača na najavljenom koncertu nastupit će i Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem sjajnog dirigenta Marcella Rota, čime je Zagrebačka filharmonija dobila priliku još jednom pokazati svoju kvalitetu i jedinstveni glazbeni doživljaj. Lista glazbenih velikana upotpunjena je i Akademskim zborom ‘Ivan Goran Kovačić’.

Andrea Bocelli je do sad prodao više od 80 milijuna nosača zvuka, do sada je nastupao na pozornicama kao što su Carnegie Hall, rimski Kolosej, opere u Sydneyu i Berlinu i njujorški Central Park, a lista osvojenih nagrada uključuje World Music Awards za najboljeg i najprodavanijeg izvođača na svijetu te Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu.

Andre Rieu se, pak, može pohvaliti najvećim privatnim orkestrom na svijetu koji broji čak 60 članova, 40 milijuna prodanih albuma i nastupima koje godišnje pogleda čak 600 000 obožavatelja, ali i osvajanjem vrha Billboardove liste zarade od turneja 2013. godine kada je, uz Madonnu i U2, iza sebe ostavio i Justina Biebera.

www.eventim.hr

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.