Hrvati diljem svijeta ponosni na broncu: “Mala zemlja sa velikim srcem”

Autor:

Doha, 17.12.2022. - Navijači na utakmici za treće mjesto Svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska - Maroko na stadionu Khalifa International. Na fotografiji navijači reprezentacije Hrvatske. foto HINA/ Damir SENČAR/ ml

HINA/ Damir SENČAR/ ml

Hrvati diljem svijeta izražavaju oduševljenje što je nogometna reprezentacija Hrvatske osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Katru.

“Presretan sam što sam bio u Katru i vidio Hrvatsku na trećem mjestu na svijetu”, napisao je poduzetnik Andronico Luksic Craig (68), jedan od najbogatijih ljudi u Čileu, na Twitteru.

Ondje je objavio svoju fotografiju u dresu Hrvatske ispred stadiona gdje je u subotu Hrvatska pobijedila s 2-1 Maroko.

Bivši košarkaški reprezentativac Ante Tomić (35), igrač katalonskog Joventuta, također se oglasio preko te društvene mreže.
Napisao je da je ponosan te objavio fotografiju hrvatskih nogometaša na postolju.

“Hrvatska na Svjetskom prvenstvu: 1998. bronca, 2018. srebro, 2022. bronca”, naveo je Tomić koji živi u Badaloni, predgrađu Barcelone.

U Argentini, gdje živi oko 300.000 Hrvata i njihovih potomaka, sreća i uzbuđenje su veliki.

“Sretan sam što je Hrvatska na postolju”, rekao je Ivan Glibota (44) u telefonskom razgovoru za Hinu iz grada Resistencije.

“Danas, pak, vjerujem da će pobijediti i Argentina. Samo da izađu koncentrirani i bez straha”, dodaje.

Nakon što je u utorak Argentina pobijedila Hrvatsku s 3-0 u polufinalu euforija je zavladala tamošnjim ulicama, a stanovnici te južnoameričke zemlje s 46 milijuna stanovnika pripremaju se za finale.

U finalu se susreću Argentina, finalist iz 2014., te aktualni prvak Francuska.

Jure Lovrinčević je, međutim, svoju trgovinu elektroničkom opremom u argentinskom gradu Cordobi ukrasio hrvatskom zastavom.
Presretan je i ponosan što je zemlja iz koje je otišao kao 14-godišnji dječak treća na svijetu.

“Moje srce kuca za Hrvatsku”, rekao je Lovrinčević za lokalnu radijsku postaju Cadena 3. Obučen u dres hrvatske reprezentacije rekao je da je iz Hrvatske došao u Argentinu prije 60 godina.

U trgovini, pored radnog stola, zalijepljena je sličica Isusa koju je donio iz Međugorja. Sa suprugom i dvoje djece svake godine posjećuje “dragu Hrvatsku”, kaže.

Toni Datković (29) nogometaš španjolskog drugoligaša Cartagene objavio je na Instagramu fotografiju s utakmice kada je svojevremeno igrao za Hrvatsku.

“Mala zemlja s velikim srcem”, napisao je Datković u Cartageni, gradu na jugu Španjolske.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.