HRVAT U BELGIJI Klub u teškoj krizi: ‘Ne bih želio ovako otići, nadam se dobrim vijestima’

Autor:

15.07.2023., stadion Maksimir, Zagreb - Susret Dinama i Hajduka u SuperSport Superkupu uvod je je novu sezonu hrvatskog nogometa. Na stadionu Maksimir prvak Hrvatske Dinamo i osvajac kup Hajduk borit ce se za prvi trofej sezone. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Standard Liege u posljednjoj utakmici ove sezone u belgijskoj je ligi poražen, 2:3 kod Mechelena. Na pobjedu se čeka od 16. ožujka. Posljednjih devet utakmica, niti jedna pobjeda. Klub je u teškoj krizi


Prije manje od mjesec dana hrvatski trener na klupi Standarda, Ivan Leko, u najavi jedne utakmice nije doticao sportske teme. One su u Standardu u drugom planu.

“Na sastanku s upravom nam je rečeno da se ne zna kad ćemo primiti plaće. Najteže se podnosi neizvjesnost. Ne samo za nas. Za ovaj klub radi šezdeset do sedamdeset ljudi. I oni također moraju staviti hranu na stol”, pričao je tad splitski stručnjak.

“Što bih želio poručiti ljudima iz 777 Partnersa koji vode klub? Da su ljudi ovdje tužni. Ne znaju što će budućnost donijeti. Čitamo svašta, ali nitko ne zna što se događa. Svi traže jasnoću. Dobro je da je sezona pri kraju, ali što je s ambicijama za kasnije? Ovo je jako tužna situacija za lijep i velik klub kao što je Standard”.

OČAJAN STANDARD Leko: ‘Ne znam kad ćemo dobiti plaće niti znam što se događa’

“Došao sam ovdje s ambicijom boriti se za europska natjecanja sljedeće sezone. Da su mi rekli da se i sljedeće sezone moram boriti protiv ispadanja, ne bih došao. I ja sam zabrinut, da. Teško je koncentrirati se na ovakav nogomet. Svatko tko kaže drugačije, zavarava se”.

Momčad je stala uz njega:

“Pitao sam ima li igrača koji radije ne bi više igrali. Nitko nije digao ruku. Moramo crpiti snagu iz naše časti, našeg ponosa i prekrasnih boja ovog kluba. Da nas nitko poslije ne može nazvati prevarantima. Želimo i dalje davati sve od sebe kako bismo poslije mogli svakoga pogledati ravno u oči”.

Nakon devete utakmice bez pobjede i tri poraza zaredom, belgijske su kolege Leku na kraju sezone pitali ostaje li na klupi Standarda?

“Ne bih želio ovako otići. Tu sam 100% na početku nove sezone, osim ako dođe novi vlasnik i kaže mi da nisam dovoljno dobar i da moram otići. Nadajmo se dobrim vijestima po pitanju budućnosti kluba i tome da ćemo vidjeti veliki Standard”, rekao je Ivan Leko.

Ni kriv, ni dužan, upao je u klub pun problema. Dr’žmo fige Standardu. A ne bude li sreće, stručnjak Lekinog kalibra neće imati ni najmanje problema naći novi klub.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.