HRT zbog koronavirusa pojačava informativni program

Hrvatska radiotelevizija (HRT) izvijestila je u ponedjeljak da se prilagođava razvoju situacije s koronavirusom u Hrvatskoj te će radi pravodobnog i objektivnog informiranja javnosti još pojačati informativni program, a neke projekte zabavnog sadržaja odgađa do jeseni.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) se prilagođava razvoju situacije s koronavirusom u Hrvatskoj, pa će sukladno tome doći i do prilagođavanja radijskog i televizijskog programa HRT-a. Neki projekti, poput show programa “Zvijezde pjevaju” se odgađaju do jeseni (a umjesto njega će se emitirati reprize publici omiljene A-strane), dok će se informativni program – zbog pravodobnog i objektivnog informiranja javnosti – još pojačati, navodi se u priopćenju.

Ističe se da je danas već vrlo uspješno startala “Škola na Trećem”, koju HRT realizira u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH.

“U sklopu toga, a u skladu sa zadaćom i ulogom HRT-a kao javnog servisa, danas je već vrlo uspješno startala “Škola na Trećem”, koju HRT realizira u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH, kao i nova večernja emisija “Studio 4 Covid-19″ na Četvrtom programu HTV-a.”

HRT napominje da od prvoga dana na svom Četvrtom programu dvaput dnevno izravno prenosi konferencije za novinare Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite, kao i sve najnovije vijesti na svaki puni sat, čime je – naglasio je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić – HTV-4 postao svojevrsni referentni informativni pool za sve hrvatske građane.

Slijedom toga, najavljeno je, idućih će dana doći i do manjih promjena i modifikacija u programu Hrvatske radiotelevizije, o čemu će HRT i dalje pravodobno i dnevno obavještavati javnost.

Komentiraj